Bättre än senast - men stjärnorna var för bra igen

En klart bättre insats än för en vecka sedan. Men Windahl och Solano fick än en gång ge sig mot världens just nu bästa lag.

Man kan kalla det maximal otur i lottningen – eller som en chans att få bästa tänkbara motstånd på mäktiga centercourts.

Men att två tävlingar i rad tvingas ställas mot Juan Lebron och Ale Galan gör ju inte direkt chansen att avancera till tredje omgången stor.

Windahl och Solano ska dock ha stort beröm för sin insats den här gången, där de långa stunder spelade på absolut toppen av sina förmågor – vilket är exakt vad som krävs för att hålla matchen vid liv mot det här motståndet.

Första set slutade 6-3 och mönstret var det samma: Windahl och Solano hade svårt att freda sig i returgamen och pressades extremt hårt i sina egna servegame.

I andra set spelade faktiskt det svensk-spanska laget ännu bättre och vann några riktigt rafflande dueller där spelet var uppe på smått svindlande nivåer. Problemet är att såna dueller tar sådan kraft och koncentration att när det väl blir dags att försöka försvara så är det lätt att Lebron och Galan tar sina servegames svindlande fort.

Lagen följdes åt till 3-3 – men då kom det där rycket när världsstjärnorna drog åt skruven ytterligare. Snabbt stod det 5-3 och Galan servade för matchen, vilket han gjorde utan problem.

Efter matchen var dock mästarna från Saudiarabien imponerade av motståndarna och Galan gav särskilt Windahl stort beröm i segerintervjun.

- Han spelade verkligen bra. Och de kan vara riktigt stolta över sin insats, sa Galan.

Nu är det bara att hoppas att det här spelet kan fortsätta för Windahl och Solano och att lottningarna framöver blir lite snällare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk