Windahl och Vasquez var så nära tidernas bragd

Det var ett ögonblick att minnas för svensk padel. Våra två största stjärnor som spelade sitt livs padel samtidigt – och två världsstjärnor var ytterst nära att bli utslagna. I så fall hade det varit en av tidernas största skrällar på WPT.

Före matchen sa Simon Vasquez att om de möter Juan Tello och Alex Ruiz tio gånger så kan de kanske vinna en gång.

Drömmen var att den gången skulle vara ikväll – men då var precis allt tvunget att stämma.

Och stämde gjorde det. Faktiskt betydligt mer än så. Det var ta mig tusan ren magi vi fick uppleva.

Åtminstone i en och en halv timme.

Första setet var snudd på omänskligt bra. Svenskarna satte sådan press på värlsstjärnorna. Med offensiv, virvlande defensiv, blandat med hööööga lobbar strax under taket i Malmö Arena.

Det var knappt ett felbeslut och båda svenskarna befann sig mitt i den där zonen som alla idrottare drömmer om att få uppleva, den då allt bara flyter och precis allt känns lätt.

Redan efter tre games började Juan Tello och Alex Ruiz se stressade ut. De insåg att de befann sig mitt i en smärre mardröm: två storspelande svenskar, uppbackade av en magisk hemmapublik.

Efter 34 minuter hade svenskarna vunnit setet med 6-2 och Tello och Ruiz hade inte på något sätt spelat dåligt.

Det var utan tvekan det bästa set två svenskar har spelat. Det var den perfekta padeln. Och att få göra det just i WPT, på hemmaplan är ju ren och skär magi.

Andra set var mer taktiskt. Höga, höga lobbar dominerade spelet och världsspelare brukar vara bra på att aldrig drabbas av panik, trots att de är illa ute. Tello och Ruiz gnetade på, vann viktiga bollar och gick upp till 5-2.

Men med publiken i ryggen höll svenskarna sin serve fram till 3-5 och då kom det för första gången i matchen: Tello blev nervös. Han missade två enkla bollar med stel arm och vips var det tillbakabreakat.

Tyvärr lyckades Ruiz och Tello ha nån centimeter på sin sida (det är väl det som gör dem till världsspelare) och kunde kontra på två smashar och därmed ta hem andra setet.

I tredje setet gick kanske Vasquez och Windahl ner sig tio procent. Något felbeslut dök upp här, en kostsam miss där och utan att på något sätt spela dåligt stod det 3-0 till Ruiz och Tello.

Men det var bara mänskligt. Det tog så oerhört mycket på kraft och koncentration för att orka möta en defensiv av absolut världsklass.

Vid 0-4 lyckades dock svenskarna få stopp på blödningen genom att vinna en golden point i Ruiz serve. Av bara farten kom ett blankgame fram till 2-4.

Men när det verkligen skulle avgöras visade Tello främst vilken stark klasspelare han är. Inga misstag. Bara effektiv padel fram till 5-2.

Sedan kunde stjärnorna ta hem matchen med 6-2 – men det krävdes verkligen att de fick tömma det mesta de hade, vilket tydligt märktes på hur lättade de var efteråt.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk