Windahl och Solano klara för FIP-final

Daniel Windahl och Jose Solano har nått final i FIP Rise i Norge. De plockade fram vinnarskallarna när det såg riktigt otäckt ut.

Simon Vasquez och Ignacio Piotto åkte ut i kvartsfinal, men Windahl och Solano har gått fram som maskiner i Drammen i Norge.

I semifinalen väntade en riktigt svår och klurig uppgift på de snabba banorna. Den avige fransmannen Benjamin Tison och belgaren Clement Geens. Framför allt Tison är en livsfarlig spelare när det går riktigt snabbt. Han är fantastisk på att spela på uppstuds och både snabb och avig i volleydueller.

Windahl och Solano blev också breakade i första set, men lyckades breaka tillbaka fram till 3-3.

Lagen följdes sedan åt hela vägen in i tiebreak, där det även stod 3-3 vid sidbytet. Windahl och Solano gick upp till 5-3, men hade plötsligt en setboll emot sig. Den räddades dock och det stod 6-6 vid nästa sidbyte.

Windahl och Solano räddade sedan setbollar både vid 6-7 och 7-8. Men vid nästa setboll kunde Tison lura Solano med en elegant kick mot galler.

I andra set följdes lagen åt med vunna servegame hela vägen till 5-5. Då exploderade verkligen Solano och Windahl och kunde bryta blankt – på sista bollen tack vare en otagbar nätrullare, vilket inte var mer än rättvist med tanke på vad de tidigare hade åkt på själva.

Även sista gamet i Solanos egen serve vanns blankt vilket innebar 6-4.

Det tredje setet inleddes på samma sätt, med hållna servegames. Men vid 3-3 sviktade plötsligt Tison, med en volleymiss och sedan en missad overhead, vilket innebar break fram till 4-3.

Utan några större problem kunde sedan Windahl och Solano gå fram till 5-3 och vid 5-4 var det dags för Windahl att få äran att försöka serva hem semifinalen. Och det var även svensken som tog stort ansvar med flera vinnande smashar fram till första matchbollen. 

Det var också Windahl som avgjorde matchbollen med en vibora som träffade Geens på foten.

Windahl och Solano ska även spela tillsammans i Premier Padel i Milano i början av december.

Där spelar Simon Vasquez med Miguel ”Speedy” Gonzalez, som spelade WPT-kvalet i Skurup i par med Daniel Appelgren.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk