Windahl inför den stora återkomsten: "Jag är lite nervös"

Lite pirr i magen. Men mest en stor glädje att äntligen vara tillbaka på den största scenen. ”Det här var ju min barndomsdröm”, säger Daniel Windahl.

Sedan återkomsten har han mjukstartat med två FIP-tävlingar på lite lägre nivå tillsammans med Simon Vasquez. Det blev seger i London och semifinal på Gran Canaria.

Men nu är det på riktigt allvar. Premier Padel. Paris. Roland Garros. På sätt och vis blir det inte större än så här.

- Jag är lite nervös, men mest känns det bara roligt att vara tillbaka. Det har känts bra på träningspassen så det är bara att gå in och njuta. Det är ju det här man vill vara en del av, när alla de bästa är med.

Windahl säger att det var hans stora dröm som barn att få spela på Roland Garros och få vara en del av världseliten.

- Men då var det ju tennis. Jag får leva drömmen i padel i stället. Det känns faktiskt jäkligt skoj att vara tillbaka och det är så här man hoppas kunna resa runt hela nästa år och få vara en del av alla stora turneringar.

Hur var det att återse din partner José Solano?
- Jäkligt roligt. Han fick en stor kram. Vi har haft ett bra snack och ett gott häng. Vi har haft mycket att prata om, säger Windahl.

De har tillsammans fått till tre pass ihop i Paris. Varav dagens pass var på tävlingsbanorna på Frankries nationalarena.

- Det har känts bra. Bättre än det kändes när vi slutade. Det bubblar lite.

Vad är det som känns bättre?

- Det är bättre stämning. Det var jag som skapade…kanske inte en dålig stämning, men en annorlunda stämning. Den kändes av för oss båda. Nu känns det mer som det gjorde förra året.

Windahl och Solano ställs mot spanjorerna Mario Ortega och Carlos Marti. Matchen beräknas börja efter 18.00 på kvällen.

- En 50/50-match. Jag har sett dom en del och de har utvecklats mycket de senaste två åren. De har gått från kvalpar till att kvala in på många WPT.

Vad är det som måste göras i morgon?

- Det gäller att utnyttja omständigheterna. Vi vet inte exakt hur solen och temperaturen blir, men vi kan nog utgå ifrån att bollen kommer att flyga. Då gäller det att våga gå för sina smashar, men även att lobba riktigt högt ibland.

Windahl och Vasquez lade in utomhusträning i Sverige innan de åkte till Paris, något som Windahl tror var klokt.

- Vi tog tillvara på dom dagar det gick att spela ute och man lär sig sjukt mycket. Många av spanjorerna tränar ju utomhus till vardags.

I morgon sker alltså den riktigt stora återkomsten för Sveriges bästa padelspelare.

Och scenen kunde inte vara mäktigare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk