Vill skapa världens största ungdomstävling i Helsingborg

Ett Gothia Cup för padel. Det är planen med den stora ungdomsturnering som nu startas av PDL United. ”Vi har en tioårsplan med tävlingen”, säger ansvarige Marcus Eriander.

Tävlingen ska gå under namnet United Youth Cup och börjar inom kort med olika kvaltävlingar runt om i Sverige, men även i Finland, Norge och och Danmark

Sedan ska allt avgöras med ett stort finalspel i Helsingborg den 3-6 augusti – med huvudfokus på Padel Crew.

- Vår stora målsättning är att få fler barn och ungdomar att börja tävla. Och vi vill göra tröskeln så liten som möjligt. Därför behöver man till exempel inte vara med i en förening eller ha tävlingslicens, säger Eriander.

Han berättar att målet är att bli världens största ungdomsturnering och att den stora förebilden är Gothia Cup i fotboll.

- Många har spelat den och många har fina minnen därifrån. Men det man minns är inte matcherna, utan sovsalen, Avenyn och Liseberg. Det där vill vi återskapa, fast inom padeln.

Därför har tävlingen lagts samma helg som Eskilscupen i fotboll, som bara den lockar cirka 15 000 ungdomar till Helsingborg.

- Vi har satt upp en tuff målbild att 2 000 ungdomar från åtta länder ska spela United Youth Cup. Vi vet att det är svårt att nå, men vi vet också att Gothia började någonstans en gång i tiden och vi har en tioårsplan med den här tävlingen, säger Eriander.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk