”Vi var sugna på ett krig och ett krig fick vi”

Förlust i två stenhårda set. Ändå är inte Daniel Windahl det minsta bitter. ”Vi tar med oss jättemycket från det här”, säger han.

Windahl och José Solano ställdes mot toppseedade Mike Yanguas och Momo Gonzalez. Svårast tänkbara motstånd i Reus. Ändå gick de in till matchen med en underbar känsla.

- Vi gillade verkligen läget. Vi var sugna på ett krig och vi gör en riktigt bra match. Vi pressade dem på exakt det sätt som vi ville.

Anledningen till att det inte räckte ända fram var att det ändå saknades lite kvalitet.

- Vi måste spela 6-7 bra slag där vi bara orkae med 3-4. Vi orkade inte riktigt hålla uppe nivån i de längre bollarna.

Första set var lite bittert. Windahl och Solano missade många breakchanser, men blev i stället breakade själva i ett game där de hade 40-0.

- Vi gjorde två billiga misstag där. Det kostade oss.

I det andra setet följdes lagen åt hela vägen in i tiebreak.

Miguel Yanugas och Momo Gonzalez är favoriter till att ta hem hela tävlingen. Men de fick verkligen ta fram allt för att besegra Windahl och Solano. Foto: World Padel Tour

- Det var tuffa poäng och långa bollar. Det var spel om i princip varenda boll. Hade vi gjort små detaljer bättre hade det kunnat väga över till oss.

Nu väntar 7-8 dagars träning i Malaga innan nästa WPT i Granada.

- Det blir perfekt. Många kommer också dit för att träna. Och vi är redo för att ta nästa steg. Här har jag fått precis den självförtroendeboost som jag längtade efter.

Slutligen: Hur var lindningen?

- Jag bytte faktiskt inte lindning. Den var så perfekt. Jag brukar aldrig göra så.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk