Tyngda svenskar - då högg tävlingsmänniskan Rocafort

En hel halls stöd i ryggen. Släkt, familj och vänner på plats. Alla med massor av förväntningar. Kanske blev det för mycket för Daniel Windahl och Simon Vasquez. Och den chansen missade inte Cayetano Rocafort.

I princip alla hade tippat att Windahl och Vasquez skulle bli ett helt nummer för stora för Cayetano Rocafort och José Louis Gonzalez. De hade bara sig själva att skylla för det favorittrycket, den padel de hade visat upp på väg fram till finalen var svindlande bra.

Samtidigt hade Rocafort och Gonzalez en stenhård semifinal mot Linus Frost och Daniel Appelgren.

Men när finalen drog igång syntes det snabbt att svenskarna var en aning spända, samtidigt som Rocafort hade styrt upp sitt lag exakt hur de skulle spela.

Det här var en utmaning som den gode Caye älskade ut i fingerspetsarna. Man verkligen såg hur han njöt av situationen att få gå in där på banan som underdog.

En stor publik där alla förväntade sig stordåd av hemmahjältarna Windahl och Vasquez.

Hela första set var jämnt och lagen följdes åt till 4-5. Men på en golden point missade Windahl grovt med en bajada, vilket kostade setet.

I andra set fortsatte spanjorerna att ha viktiga marginaler med sig. Windahl och Vasquez missade lägen att breaka och vid ställningen 1-2 och golden point inträffade en märklig situation. Windahl tyckte att Rocafort hade en regelvidrig träff och avbröt spelet. Men Rocafort tyckte träffen var rätt och fick stöd från domaren – vilket alltså betydde ett break fram till 1-3.

När Rocafort dessutom lyckades lura svenskarna med en fejksmash på nästa games golden point innebar det hastigt 1-4.

Även i följande game gick det till golden point och då kom Gonzalez upp med matchens slag – ett helt otroligt försvarsslag efter bakvägg som precis smet över nätkanten och’

 helt ställde Windahl.

Vid 1-5 lyckades till sist Windahl och Vasquez breaka, vilket faktiskt var första gången svenskarna lyckades vinna ett spanskt servegame.

Och dramat gick vidare. I nästa game tappade svenskarna 40-0 till 40-40 efter enkla misstag och hade sin första matchboll emot sig. Det blev dessutom en enormt dramatisk poäng – men till sist lyckades de vinna en golden point.

Men när spanjorerna skulle serva för matchen så darrade de inte en sekund. Och det var Cayetano Rocafort som fick avgöra med en mäktig forehandvolley.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk