Tvärstopp för Sverige i semifinalen - Argentina suveräna

Nej, det blir ingen VM-final för de svenska tjejerna. Det tog tvärstopp i semifinalen mot mäktiga Argentina.

Halv ett svensk tid klev Sveriges flickor in i SND Arena för att spela semifinal på VM. Och först ut var 14-årslaget Elma Misanovic och Emily Schabacker.

De mötte ett otroligt bra lag i Victoria Vilchez och Pia Gosteli. Svenskorna såg lite tagna ut av stundens allvar och den stora arenan och fick bara med sig tre games i matchen.

Sedan var det dags för Juni Sjöland och Eliza Bosson i 16-årsklassen.

De hade en precis lika tuff resa och hade svårt att få ut sitt bästa spel mot två enormt duktiga argentinskor. Det var nog mycket som rörde sig i spelarnas huvuden, bland annat glömde Sjöland och Bosson helt av att det var sidbyte när det blev 1-4 i andra set…

Sjöland och Bosson skapade härligt liv i matchen när de vände 0-40 och räddade tre matchbollar vid ställningen 2-5 i andra set och fixade 3-5 och egen serve. 

Det blev även 4-5 och drömmen om en ny mirakelvändning började så smått födas, men det satte Argentina abrupt stopp för.

De gick ut och vann nästa game blankt - och därmed lagmatchen.

Matchen i 18-årsklassen spelades såklart ändå och där väntade den argentinska storstjärnan Claudia Jensen för Tea Hylander och Ella Ho. Inte helt oväntat blev det en hopplöst svår uppgift.

Nu återstår en bronsmatch, där svenskorna lär kliva in rejält revanschsugna.

Klockan 21.00 i kväll är det dessutom dags för pojkarna att spela sin semifinal. Då väntar värdlandet Paraguay som har imponerat enormt under hela veckan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk