Tung förlust - men nu vet många vilka Olsson och Axelsson är

Visst, det blev förlust med 6-4, 6-4. Men Adam Axelsson och Albin Olsson kan resa hem till Sverige igen med väldigt höga huvuden. Det de gjort i Rotterdam är riktigt, riktigt bra.

Första set började tufft för svenskarna när de blev tidigt breakade. Men det påverkade de inte nämnvärt, de fortsatte tro på sitt spel och när de kunde breaka tillbaka till 3-3 var det match på allvar.

Särskilt efter att Adam Axelsson blivit bortdömd på en perfekt vibora, som dömdes ut. Helt opåverkad klev Adam fram och slog två raka winners som svar.

Men vid 4-4 kom nästa argentinska break efter att Axelssons smash hade träffat övergallret och blev ett perfekt kontringsläge. Något som faktiskt kostade setet.

I andra set startade svenskarna starkt. De höll sin serve och hade sedan golden point i argentinarnas serve. Dessutom lyckades de vinna nätet och verkligen plågade sina motståndare. Men till sist slog Axelsson en vibora i nät.

Och typiskt nog kunde Libaak och Augsburger bryta i gamet efter fram till 2-1.

Det som imponerade mest var faktiskt Augsburgers försvarsspel. Att han är ett offensivt monster är väl känt, men att han kunde försvara så starkt matchen igenom mot Axelssons tunga artilleri var imponerande. 

Argentinarna kunde hålla sina servar utan något större problem fram till 4-2 och hade en breakboll fram till 5-2. Men Augsburger förivrade sig faktiskt i försvaret för en gångs skull och skickade ut en backhand i bakglas, vilket var det där halmstrået som gav svenskarna ett sista hopp.

Men argentinarna kunde, trots att Adam Axelsson kom upp med matchens konstslag när han styrde ut en smashkontring genom dörren, enkelt gå fram till 5-3.

Olsson och Axelsson fick dock en chans att breaka tillbaka efter att stabilt ha hållit sin serve fram till 4-5.

Svenskarna krigade sig till en golden point efter att Axelsson möjligtvis än en gång blivit bortdömd. Men då visade Augsburger vilken klasspelare han är genom att dundra in en helt otagbar smash.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk