Tuffa starter sänkte Vasquez och Menendez

Dåliga starter i både första och andra set blev för kostsamt. Det blev förlust direkt för Simon Vasquez och Jaime Menendez i Paraguay.

För första gången i karriären – och som tredje svensk någonsin - hade Simon Vasquez kvalat in i en WPT-maindraw. Ett stort ögonblick för svensk padel, men matchen blev inte riktigt som vi hade hoppats.

Det blev minst sagt en lång resa direkt efter Toyota Padel Open i Helsingborg. Vasquez anlände i går och klev i dag in i turneringen.

I första omgången väntade Juanlu Esbri och Edu Alonzo – rankade 40 och 41 i världen. Ett tufft, men inte omöjligt motstånd. Både Esbri och Alonzo har länge tillhört de bästa kvallagen på touren.

Tyvärr fick Vasquez och Menendez tuffa starter i seten. I första set ryckte Esbri och Alonzo direkt till 3-0, vilket sedan ledde fram till 6-3.

I det andra setet kom det tidiga breaket fram till 2-1.

När Esbri och Alonzo dessutom kunde dubbelbreaka fram till 4-1 var uppförsbacken riktigt brant. Då hade matchen inte pågått i mer än en timme.

I gamet som följde kom ändå en livlina när Vasquez och Menendez kämpade sig fram till en golden point. Tyvärr kunde de inte förvalta den och istället för att få en biljett tillbaka in i matchen stod det 5-1 på resultattavlan. 

När Esbri och Alonzo hade servat hem matchen till 6-2 hade matchen pågått i en timme och en kvart. Sedan var Vasquez äventyr i Paraguay över.

Men nu är han en av de tre svenskar som lyckats kvala in och sedan spelat en huvudturnering på WPT.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk