Tuff finalförlust för Vasquez och Rocafort i Spanien

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort fortsätter att göra fina resultat på FIP-touren. Efter en seger och en semifinal var det i helgen dags för en andraplats i spanska Burriana.

Vasquez och Rocafort åker just nu runt på FIP Rise-tävlingar för att samla ihop så mycket FIP-poäng det bara går – och det projektet har verkligen varit lyckat.

Fram till finalen i Burriana hade verkligen allt gått som en dans för Vasquez och Rocafort. Till exempel vann de semifinalen med förkrossande 6-1, 6-0.

Men finalen skulle bli så mycket tuffare – och framför allt konstigare. På andra sidan nätet stod finalseedade paret Carlos Marti Vano och Mario Ortega och det blev en mycket märklig, men dramatisk tillställning.

Vasquez och Rocafort började inspirerat och fick snabbt ett break fram till 2-0 och hade även boll till 3-0 i egen serve. Men där blev Rocafort breakad, vilket blev starten på ett riktigt ras. Motståndarna gick från 0-2 till 5-2.

Men då börjde upphämtningen. Vasquez och Rocafort vann tre raka golden points där särskilt den till 5-5 var spektakulär, där Caye var ute ur buren och räddade en smash och sedan avgjorde med en reflexvolley.

Medvinden fortsatte till 6-5, men tyvärr skulle setet vända än en gång. Motståndarna ordnade till ett tiebreak som de också vann med 7-3.

Andra set blev ungefär lika märkligt. Vano och Ortega började med stor pondus och gick fram till 3-0. Men precis när man var nära att räkna ut Simon och Caye lyfte de sig ännu en gång och började klättringen. 3-0 blev 3-3 och sedan i ett nafs 4-3.

Och när klättringen var över hade de vunnit sex raka games fram till 6-3.

Det sista setet blev det mest normala, men tyvärr var det spanjorerna som fick ett tidigt break att gå på, vilket de orkade förvalta fram till 5-3.

Då bröt de Vasquez serve igen och säkrade turneringssegern.

Men för Vasquez och Rocafort innebar tävlingen nya, viktiga poäng som hjälper dem att klättra på rankingen inför nästa säsong.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk