Tidernas sensation - tongåringarna klara för final

Sagan fortsätter. Tonåringarna Libaak och Augsburger är klara för final i La Rioja. Det måste anses vara tidernas största sensation på WPT.

Ja, det är faktiskt en sensation som bara går att överträffa om de skulle gå hela vägen. Vi pratar alltså om en 17-åring och en 18-åring som fick ett wild card till tävlingen och som sedan avverkat tre före detta världsettor på väg fram till semifinalen.

Där väntade Miguel Lamperti och Juan Beluatti – en stor överraskning i sig.

Det såg ut som om den här skimrande sagan skulle få ett slut och att vi alla skulle vakna upp och landa hårt i verkligheten igen. Leo Augsburger och Valentino Libaak blev breakade i första set fram till 5-3 efter en oturlig nätrullare.

Men de här pojkarna räds ingenting och bangar inte för någon utmaning. De klev ut på banan efter sidbytet, fixade ett break tillbaka på de supersnabba banorna och var sedan det lag som var starkast i tiebreak.

Precis som väntat var en stor del av matchen en smashtävling mellan Lamperti och Augsburger - och där hade ungdomen en liten fördel eftersom 18-åringen orkar och hinner täcka mer yta.

I andra set höll lagen servarna fram till 4-3 till Augsburger och Libaak. Men då kom breaket och som vi vant oss vid med dessa talanger så kom det spektakulärt. Augsburger riktigt smashade ut en backhandknack fram till 5-3

De klarade av att serva hem matchen och Augsburger fick avgöra med en av alla sina hoppsmashar.

För några dagar sedan var de överlyckliga över att få spela WPT på hemmaplan i Argentina tack vare det wildcard de fick. I morgon kliver de in för att spela final. På andra sidan kommer något av årets två hittills bästa lag att stå:

Franco Stupaczuk/Martin Di Nenno eller Agustin Tapia/Arturo Coello.

Oavsett blir det en makalös offensiv fest.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk