"Svenskdödarna" slog till igen - klara för semifinal

Först slog de ut Anton Andersson och Albin Olsson. Sedan självaste SPT-kungarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern. Facundo Erguy och Nicolas Brusa var rena ”svenskdödarna” i dag.

Paret klev in i denna SPT som ett helt oskrivet kort – ett par i princip ingen visste något om. Nu vet vi betydligt mer. Trots sina blygsamma meriter och rankingpoäng är Erguy och Brusa ett lag som håller riktigt bra klass, som spelar rolig padel – och som verkligen kan fightas.

I åttondelsfinalen slog paret ut Andersson och Olsson med 7-6, 6-3, men det var en förlust som vi mest trodde berodde på att Olsson varit sjuk hela veckan.

Men kvartsfinalen går inte att prata bort på något sätt.

Brusa och Erguy ställdes mot regerande SPT-mästarna Bonfré och Stjern – och det blev en riktig holmgång.

Första setet gick till svenskarna med 7-6.

Men det var som att Bonfré och Stjern aldrig riktigt fick kontroll på den vindsnabbe bolltrollaren Erguy och den hårtslående Brusa.

De tog andra set med 6-4 och kunde även breaka omgående i det avgörande setet. Ett break som de vägrade släppa ifrån sig, trots breakbollar emot sig vid ett par tillfällen.

Vid 5-3 fick de sin första matchboll, men den räddade Bonfré med en avig kick mot sidväggen.

Men vid 5-4 räddade först Erguy och Brusa en breakboll vid 30-40, och när de då fick en ny matchboll var de skoningslösa.

I semifinalen får de nu möta Daniel Windahl och Simon Vasquez som imponerade oerhört i sin semifinal när de slog ut spanjorerna Ricky Martinez och Gulliermo Puncernau med 6-1, 6-3.

I den andra semfinalen ställs Linus Frost och Daniel Appelgren mot Cayetano Rocafort och José Luis Rodriguez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk