Svenskarnas match i galna grytan streamas ikväll

I kväll kliver Simon Vasquez och Daniel Windahl in i den mäktiga grytan i Rotterdam. Och det bästa av allt: matchen streamas på Youtube.

Det är andra året i rad som Rotterdam byggt upp en av de häftigaste centercourtsen i hela världen, med höga branta läktare alldeles intill banan. Eller läktare: det är snarare stålkonstruktioner som ger känslan av att höga hus står tätt intill banan och att publiken hejar och skriker från loger/balkonger.

Till det blir det spotlights och dundrande hög musik.

- Det ska bli riktigt kul. Det är ett annorlunda koncept än vad vi är vana vid, men det blir spännande, säger Daniel Windahl.

Han skrattar lite och säger:

- Vi får väl se om man kan prata där inne när de kör musiken!

Windahl och Vasquez ställs mot holländaren Uriel Maarsen och ”italienaren” Juan Vazquez, en före detta toppspelare som sedan några år bor och verkar i Italien och inte tävlar internationellt särskilt mycket. Men han har tillhört topp 40 på WPT.

Åttondelen beräknas starta klockan 19.00 och ska streamas på FIP:s Youtubekanal. Padelfeber kommer att dela länken när den har lagts ut.

Adam Axelsson och Albin Olsson spelar sin match på en sidobana 13.30 mot belgiska landslagsparet Deloyer/Geens. Tyvärr streamas inte den.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk