Skrällen - den kanske största svenska segern genom tiderna

En av de största svenska segrarna. Kanske den allra största. Daniel Windahl och Simon Vasquez är klara för final I Italien.

Det är en makalös prestation och en sådan eloge till svensk padel att vi kan ha två svenska spelare som - tillsammans - spelar på den här nivån och gör sådana resultat. Det är garanterat något som ger eko i padelvärlden.

Windahl och Vasquez ställdes i semifinalen i Perugia mot Pablo Cardona och Ivan Ramirez – två enormt duktiga spanjorer i skitet just under världseliten.

18-årige Cardona anses vara en av de mest lovande spelarna i världen. En blivande superstjärna.

Men svenskarna visade absolut ingen som helst respekt. De gick fram till 4-2 i första set och allt såg väldigt bra ut. Men sedan började dramatiken.

Tack vare ett par golden points kunde spanjorerna vända och gå upp till ledning med 5-4.

Men Windahl och Vasqez visade än en gång mental styrka och tog ledningen med 6-5. Där hade man dessutom en setboll där Windahl fick ett bra smashläge, men misslyckades fullständigt.

Trots den motgången klev de ut i tiebreak och var ett nummer större hela vägen. Windahl och Vasquez tog hem det med 7-4.

I andra set kom det svenska breaket fram till 4-2 och då var svenskarna rejält on fire. I gamet efteråt servade Vasquez hem det enkelt till 5-2.

Efter det fanns det absolut inget som kunde stoppa Vasquez och Windahl. Spanjornerna såg smått uppgivna ut.  

I gamet efteråt hade svenskarna faktiskt tre matchbollar, men Ramirez tog då fram storspelet och kunde på egen hand fixa 3-5.

Så Windahl tvingades kliva fram och serva för det. Och de kunde då gå fram till 40-30 då Windahl avgjorde tillställningen med en brutal forehandvolley.

Och det häftigaste av allt är att svenskarna har en rejäl chans att vinna hela tävlingen. I den andra semifinalen förlorade överraskande favoriterna Alejandro Arroyo och Edu Alonzo. Det betyder att Windahl och Vasquez i stället möter Javier Barahona och Javier Garcia.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk