Skadan tvingar Windahl att missa flera WPT-tävlingar

Daniel Windahl har ännu inte kunnat börja träna padel. Och nu står det klart att han missar två-tre WPT-tävlingar. ”Jag har börjat landa i det nu och det känns ändå helt okej”.

Windahl har i flera veckor dragits med en efterhängsen skada kring hälsenan. Så fort han gått lite tuffare har senan svullnat upp, vilket omöjliggjort riktig padelträning. I stället har han tillbringat massor av tid på gymmet för att förbereda sig så gott som möjligt.

Men i och med att tiden gått och säsongspremiären närmar sig så har situationen blivit allt mer stressad.

Till sist tog Windahl och hans team beslutet att offra de första turneringarna.

- Jag tog beslutet att ställa in hela februari som en ren säkerhetsåtgärd. Jag ska hinna bli helt hundra i foten.

Det innebär att han missar WPT-premiären i Abu Dhabi.

Han missar också kvalet till Argentinas WPT och förmodligen även kvalet till Chile.

- Det känns ändå ganska lugnt. Jag tänker att många kommer att missa en del turneringar under året och dessa 2-3 känns inte avgörande. Det är viktigare att jag får mer tid att träna och stå på banan.

Windahls partner José Solano har fått uppdraget att kalla in en ersättare till dess att Windahl är tillbaka.

När tror du att du kan börja träna padel?

- Jag är optimistisk. Bara de senaste dagarna har det förbättrats avsevärt. Jag kan springa och backa, det känns bättre i alla lägen. Jag ska göra några återbesök i början av nästa vecka – men är allt positivt tror jag att jag kan köra första padelpasset i slutet av veckan.

Den plan som Windahl har nu är att göra säsongspremiär när Premier Padel sparkar igång sin tour i Doha 28 februari-6 mars.

Det som är allra mest positivt är ändå att Windahl och de övriga kontraktslösa spelarna nu fått klartecken att spela WPT i år, vilket inte alls var säkert. Även om spelarna ändå räknade med att det skulle bli så.

- Det kändes som att det inte fanns någon annan lösning. Den andra lösningen hade varit kaos och det hade ingen vunnit på. Nu blir det spännande att se vad nästa steg ska bli. Det viftas med fredsflaggor nu mellan tourerna. Vi får se vad det blir.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk