Skada stoppade dramat i första omgången

Det var på väg att bli ett mäktigt drama. Men mitt i tredje setet tvingades Carla Barciela ge upp. ”Tråkigt att vinna på det här sättet, men jag är stolt över vår vändning”, sa Linnea Björk.

Ja, det kan man verkligen förstå. Linnea Björk och Ajla Behram kom helt fel in i mtachen mot Carla Barciela och Magda Perez. Första set var helt jämnt spelmässigt – ändå förlorade de setet med 6-1.

Dessutom låg de under med 5-2 i andra och allt tydde på att det skulle bli en snabb match. Men då visade Björk och Behram äkta krigarhjärta och vägrade helt enkelt att ge upp. De bröt tillbaka till 4-5 och vände sedan hela setet till 7-5.

- Vi sa till varandra att vi spelade alldeles för låst. Vi höll för hårt i vår taktik. När vi började spela mer fritt så lossnade det, säger Björk.

I tredje set började Björk och Behram att förlora två golden points i rad. Men de var ikapp vid 3-3. Och vid ledning 0-30 så föll Barciela ihop på banan. Uppenbarligen med smärtor i benet.

Efter matchen sa Barciela att hon först hade smärtor i ena benet, men att det sedan blev smärta även i det andra.

- Det kom i andra set och till sist kunde jag inte fortsätta.

Segrarna var lite konfunderade och visste inte riktigt vad de skulle känna.

- Jättetråkigt för Carla att inte kunna fullfölja matchen, men jag är stolt över att vi krigade om precis varje boll. Jag fattar inte riktigt hur vi kunde stanna kvar i matchen, säger Björk.

Men taktiken att pumpa i princip alla bollar på Barciela var nog den rätta, dels för att Perez var så otroligt stark – dessutom orkade inte Barciela stå upp i längden.

I andra omgången får nu Björk och Behram möta Tea Hylander och Antonette Andersson.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk