Sex FIP-tävlingar i Sverige i år - alla sänds av Studio Padel

Här kommer en av årets häftigaste nyheter. Redan i år kommer sex FIP-turneringar att spelas i Sverige. Alla sänds av Studio Padel.

Just nu befinner sig Studio Padels Fredrik Nordin på Premier Padel-turneringen i Qatar. Men det var inte huvudsyftet med resan. Nej, det var att tecka ett avtal med FIP:s president Luigi Carrero samt FIP:s sportchef Queco Catalan. Ett avtal som ger Studio Padel exklusiva rättigheter att sända FIP:s tävlingar i Skandinavien.

Och tävlingar kommer det att bli under 2023 – faktiskt flera stycken.

Sex stycken så kallade FIP Rise är inplanerade – vilket blir som en minitour inom FIP-touren och ett perfekt läge för svenska toppspelare att få både internationell erfarenhet samt rankingpoäng.

- Vi har valt hallar med stor omsorg och vi kommer att erbjuda högkvalitativa sändningar från centercourten under samtliga tävlingar, säger Nordin.

Den första tävlingen spelas redan i april på Bon Padel i Göteborg.

Därefter blir det tävlingar på Premium Padel och Top Padel i Gävle. Två tävlingar spelas på Borås Padel Arena. En tävling avgörs hos Frihamnen i Göteborg och en på Padelclub Ljungby.

- Jag är helt övertygad om att detta är början på något stort för padelns framtid. Våra svenska spelare har stora möjligheter att spela till sig viktiga rankingpoäng på hemmaplan, säger Nordin.

Vilka spelare hoppas du kommer medverka?

- Toppspelare från hela Norden. Samt många från övriga Europa.

Hur ser det ut med damtävlingar?

- De två tävlingarna i Borås kommer att ha damklasser. Och under 2024 ska alla tävlingar i Sverige ha det.

Blir det sändningar på Youtube som vanligt?

- Ja, både på vår kanal, men även på FIP:s Youtubekanal.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk