Seger för Windahl - nu väntar möte mot Yanguas

Seger i första omgången. Och nu väntar ett kittlande möte mot den forne partnern Miguel Yanguas.

Efter ett längre tävlingsuppehåll på den stora scennen var äntligen Daniel Windahl och José Solano tillbaka i hetluften: WPT 500-turneringen i Reus. En turnering där faktiskt de bästa herrlagen får vara med - men ändå valt att avstå.

I första omgången väntade ett riktigt starkt lag: Arnau Ayats och Alvaro Cepero, två spelare som Windahl tampats med tidigare och särskilt haft svårt för den säkre backhandspelaren Ayats.

Men svensken är uppenbarligen på en annan och högre nivå den här säsongen.

Lagen följdes åt i första set till 3-3, men sedan började det kraftigt luta över åt Windahl och Solanos håll. De fick breaket till 5-3 och kunde sedan serva hem första set.

I det andra setet fick de en riktigt smaskig start med dubbla breaks fram till 3-0. Sedan rann det bara på fram till 6-0, vilket såklart är hiskeligt imponerande.

Nu väntar ett riktigt drömmöte för Windahl och Solano, nämligen det toppseedade och nykomponerade paret Miguel Yanguas och Momo Gonzalez.

Yanguas har ju precis separerat från Alejandro Arroyo och Gonzalez blev ”petad” av Alex Ruiz.

För Windahl blir det onekigen ett speciellt möte. Han bildade ju par med Yanguas under hela Euro Finans Invitational-touren – med stor framgång, ska tilläggas.

Många har också drömt om att paret ska kunna återförenas på WPT. Nu får de åtminstone mötas och Windahl får chansen att visa att det har hänt en hel del i utvecklingen sedan paret spelade ihop senast.

Visst kan man tycka att Windahl och Solano haft otur i lottningen - å andra sidan får de en riktigt häftig match.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk