Ruiz ursäkt till padelvärlden: "Jag gjorde fel"

Efter gårdagens uppmärksammade händelse möttes Alex Ruiz av en lavin av kritik på sociala medier. Nu går han ut och ber om ursäkt.

Det var i kvartsfinalen mellan Alex Ruiz/Juan Tello och Momo Gonzalez/Sanyo Gutierrez som en av säsongens konstigaste och mest kritiserade situationer inträffade.

Sanyo Gutierrez slog enkelt in matchbollen och skulle bara skaka hand för matchen, men då påpekade Ruiz att han faktiskt hade tappat sin klocka i samband med att han ramlade i sitt försök att rädda sitt sista slag.

Det krävdes videogranskning (!) för att avgöra om klockan lämnat handleden före Gutierrez slag var avgjort. Vilket bilderna visade.

Bollen spelades om och vanns av Ruiz/Tello.

Många tyckte att Ruiz tilltag var rent osportsligt, eftersom han inte ens märkt att klockan lämnat handleden innan bollen var död.

Ruiz fick motta mycket kritik på Facebook och Instagram, där han själv skrev ett torrt meddelande att ”Sådana är reglerna”.

Men efter lite betänketid verkar Ruiz ha kommit på andra tankar. Han har spelat in en kort film där han själv ber om ursäkt för sitt tilltag och erkänner att han gjorde fel.

"Förlåt. Jag beklagar verkligen. Jag gjorde fel men ska lära mig av mina misstag. Grattis till det par som vann".

Han tillägger att han dessutom tänker "pensionera" sin klocka.

Filmen mottas med stor respekt där många padelälskare skriver att det är stort att erkänna sina misstag.

"Du har verkligen gjort ett misstag, men det hedrar dig att be om ursäkt. Från misstag lär vi oss", skriver en person.

"Bra jobbat, Alex. Den ödmjukheten borde Galan och Lebron visa", skriver en annan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk