Partyt går vidare - första svenska lag klart för semifinal

Partyt i Rotterdam går vidare. Adam Axelsson och Albin Olsson är klara för semifinal. Och ikväll kan nästa svensklag ta sig dit.

Axelsson och Olsson tog sig till kvarten genom att på ett otroligt övertygande sätt slå ut Belgiens bästa lag Deloyer och Geens.

I kvarten väntade spanjorerna Fransisco Cabeza och Alejandro Perez, som även de hade slagit ut ett seedat lag på vägen.

Men de fick snabbt upptäcka att de svenska tvillingtornen var något helt annat att möta.

Det första setet var i det närmaste perfekt. Albin Olsson spelade tungt och stabilt och hade knappt några misstag alls.

Och vad ska vi säga om Adam Axelsson? Till tonerna av dånande musik och härligt publiksorl bjöd 18-åringen på en underbar show, med backhandknackar, kanoner in genom dörren och mäktiga smashar. Axelsson hade över tio vinnare i första set och var i en helt egen klass på banan.

I andra set provade spanjorerna att spela ett betydligt mer aggressivt försvarsspel genom att lobba och rusa på nät. Det störde svenskarna till en början och det krävdes golden point och en ny grym smash av Axelsson för att utjämna till 1-1.

Sedan kom breaket till 2-1 efter direkt briljant spel av Axelsson och Olsson. De spelade så smart och effektivt. Dessutom kom dubbelbreaket till 4-1 tack vare en hög lobbretur av Olsson. 

Det var helt enkelt en dag då allt gick svenskarnas väg. I gamet efter tappade man koncentratinen en aning och hamnade i underläge med 15-40. Men tre skärpta poäng senare utan att ta någon risk var ställningen 5-1.

Sedan var spanjorerna nedbrutna mentalt och Axelsson och Olsson kunde ta hem matchen med 6-3, 6-1.

I semifinal väntar nu segrarna i mötet Windahl/Vasquez och Libaak/Augsburger.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk