Nytt motstånd väntar Vasquez i Paraguay efter omlottning

På grund av många avhopp har WPT Paraguay lottats om. För Simon Vasquez och Jaime Menendez väntar nu nya motståndare.

Tanken var ju att Vasquez och Menendez skulle få en drömfight i Paraguay: självaste Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez på centercourten.

Men Bela och Sanyo drog sig ur tävlingarna i Chile och Paraguay efter diverse dispyter med tävlingsgeneralen Lisandro Borges.

Det är även fler lag som saknas. Som bekant har även Paquito och Tello dragit sig ur. Alla avhopp har gjort att arrangörerna har fått fylla ut platser med lucky losers. Det hör inte till vanligheterna på WPT. Och att hela fem LL-lag kliver in torde vara unikt.

Till mångas glädje gör detta att succélaget Leo Augsburger och Valentino Libaak får en ny chans. De gick ju hela vägen till final i Argentina – vilket måste ses som historiens största sensation inom världspadeln.

För Simon Vasquez och Jaime Menendez innebär omkastningarna i lottningen att de nu får möta Juanlu Esbri och Edu Alonso – rankade 40 och 41.

Det är såklart ett lättare motstånd, men ändå ett väldigt bra lag. Matchen är utsatt att börja på bana 2 klockan 16.00 lokal tid.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk