Nu är Vasquez riktigt nära att skriva historia

Simon Vasquez har aldrig någonsin nått en huvudturnering på WPT. Men nu är det verkligen nära. Ett sista hinder återstår: hans före detta partner.

Vasquez och hans nya partner Jaime Menendez har haft ett tuff start på säsongen där de inte har nått de resultat de hade hoppats på. Men nu verkar det verkligen ha lossnat.

Just nu kvalar spelarna till WPT i Paraguay. Kvalet avgörs inomhus i Madrid och äntligen har marginalerna varit på Vasquez sida.

I går var paret ytterst nära att åka ut, men överlevde och i dag svarade Vasquez och Menendez för en riktig praktinsats.

Motståndarna var rutinerade Borja Yribarren (79 på rankingen) och Candido Alfaro (77).

Vasquez och Mendendez tog grepp om matchen direkt genom att breaka fram till 2-1 i första set – ett försprång som de sedan höll hela vägen fram till 6-3.

Även i det andra setet kom breket omgående, fram till 2-0. Motståndarna kontrade med ett break till 2-1, men Vasquez och Menendez svarade med ett nytt strålande returgame fram till 3-1.

När de sedan höll sin serve till 4-1 och sidbyte hade skaffat sig ett drömläge.

Men det skulle naturligtvis bli mer spännande än så. Yribarren och Alfaro höll sin serve till 2-4 och lyckades kriga sig till en golden point i det följande gamet.  Där visade dock Vasquez och Menendez både styrka och kyla och kunde vinna den enormt viktiga poängen fram till 5-2.

Vid 5-3 klev Menendez fram för att serva hem en plats i kvalfinalen. Men det gick inte vägen. Motståndarna lyckades överleva och breaka.

I det läget hade det kunnat bli rejält skakigt, men istället kunde Vasquez och Menendez snabbt gå fram till tre matchbollar vid ställningen 15-40. De missade det första läget - men på den andra matchbollen kunde säkra segern.

Nu återstår ett sista hinder. Kvalets fjärde och sista omgång spelas 11.00 i morgon och vid seger även där har Vasquez för första gången någonsin kvalat in till en WPT huvuturnering. En prestation som Amanda Girdo och Daniel Windahl tidigare lyckats med.

Och det är inte vem som helst som väntar på andra sidan nätet i morgon. Vasquez får nämligen möta Ignacio Piotto - som han bildade par med i slutet av förra säsongen. Snacka om att det blir rafflande.

Piotto spelar med Pedro Vera. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk