Motståndare i går - men nu väntar nästa äventyr för Rocafort och Vasquez

Motståndare i går. Men nu är vardagen här igen och då åker Cayetano Rocafort och Simon Vasquez hela vägen till Saudiarabien för att jaga FIP-poäng. ”Nyckeln som jag ser det är vår andra match”, säger Rocafort.

SPT i Helsingborg var ett litet party där Vasquez passade på att spela med Daniel Windahl och Rocafort med den duktige spanjoren José Luis Gonzalez.

Det blev en väntad final med ett lite oväntat resultat. Rocafort och Gonzalez hade de viktiga marginalerna med sig och plockade hem SPT-titeln.

Men det är knappast någon rast och ro för de professionella padelspelarna. En dags vila – sedan är det dags för Rocafort och Vasquez att ge sig iväg till Riyadh, Saudiarabiens huvudstad för en FIP Star-turnering.

Eftersom Vasquez och Rocafort precis missade seedningen kunde det bli i princip vilken lottning som helst. Nu blev den, enligt Rocafort okej.

I första omgången väntar Gonzalo Perez och Ernesto Moreno.

- Jag ser oss som favoriter i den matchen, säger Rocafort. Men tar vi hem den väntar en riktigt tuff uppgift.

Ja, då lär det bli ett möte mot fjärdeseedade Sergio Icardo och Ignacio Sager.

- Sager är 50 på FIP-rankingen och Icardo är också riktigt bra. Dom är favoriter, men vi spelar riktigt bra nu. Säg 60/40 i deras favör, säger Rocafort.

Men skulle ”Piff och Puff” vinna även den matchen tror Rocafort på en riktigt rolig turnering.

- Har vi bara ett bra momentum och krigar hårt kan vi ta dem. Och lyckas vi med det tror jag faktiskt vi kan gå hela vägen till final.

Nicolas Brusa och Facu Erguy, laget som charmade så många i Helsingborg, reser också till Saudiarabien, men måste dock kvala.

Hela lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk