Linnea Björks succé i Spanien - klar för semifinal

Vilken succé för Linnea Björk. I sin första tävling utomlands har hon tagit sig till semifinal tillsammans med spanjorskan Carla Castillo. "Efter matchen skakade jag i hela kroppen. Det är så mycket känslor", säger hon.

Ambitiösa Linnea Björk bestämde sig för att det är dags för nästa fas av karriären. Hon åkte ner till Spanien för att spela FIP Rise i Burriana. Hennes första utlandsäventyr och vid sin sida har hon Carla Castillo, rankad 130 på WPT.

Det har utvecklats till en ren succéhistoria. I förmiddags tog sig Björk och Castillo vidare till kvartsfinal, men där borde det enligt all logik ha tagit slut. För där väntade Rebecca Lopez och Marta Navarro, två spelare som normalt hör hemma i WPT:s previavärld.

Men inte ens det visade sig vara övermäktigt motstånd för det svenska stjärnskottet. Björk och Castillo vann i två raka set: 6-4, 7-5 – vilket ändå måste ses som en första klassens sensation.

Björk förstår knappt själv vad hon är med om just nu.

- Jag hade noll förväntningar när jag åkte hit. Jag visste inget om de jag skulle möta och på ett sätt har det varit skönt. Men det är grymt bra träning för mig, för de här spanjorskorna spelar så annorlunda mot det jag är van.

Hon vill också hylla sin partner.

- Carla sätter så bra press. Hon är grym. Men jag får nog mest boll på banan, vilket också är bra träning för mig. 

När Padelfeber når Linnea Björk är hon fortfarande klart tagen av framgången.

- Jag är så skitglad.  Jag har spelat väldigt bra och efter matchen skakade jag i hela kroppen. Det är så mycket känslor.

I semifinal lär Björk och Castillo få möta det finalseedade paret Teresa Navarro och Marina Martinez, rankade 42 och 48 på WPT:

Tävlingen i Burriana har hittills varit fantastisk ur svensk synvinkel.

I herrklassen är Calle Knutsson i kvartsfinal i par med David Fernandez. Så långt framme är även Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.

Däremot har det gått tyngre för svenskarna i Alicantes WPT. Nu under eftermiddagen förlorade både Douglas Rutgersson och Daniel Windahl varsin jämn match i kvalet.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk