Legendarerna går samman och bildar ett lag i seriespelet

Ett nationellt seriespel. Då tände de gamla legendarerna till. ”Vi tyckte det vore en kul grej att göra ihop”, säger Andreas Pålsson.

Pålsson vann SM-guld 2018 och driver sedan några år tillbaka padelhallen Sportcenter Syd i Löddeköpinge.

När förbundet gick ut med att de tänkte dra igång ett nationellt seriespel med lagspel i olika divisioner tände gamle ”Pålle” till.

Vore det inte jäkligt kul att dra ihop ett lag vars stomme bestod av gamla padelrävar med legendstatus?

Ja, det vore det.

- Vi är ju polare hela högen. Tyvärr träffas vi inte så ofta längre, tyvärr, men det vore verkligen kul att spela ihop som ett lag, säger Pålsson.

Sagt och gjort.

Snabbt hade ytterligare två spelare med SM-guld på meritlistan tackat ja: Ola Brodén och Bobby Seger. Dessutom har artisten André Schlyter tackat ja.

- Vad vi håller för klass i dag? Jadu, det är en bra fråga. Det beror nog på om det är första eller andra matchen för dagen, haha. Men ärligt talat vet jag inte. Det är ingen av oss som spelar särskilt mycket, men alla är vinnarskallar som älskar att tävla. Det kommer nog att märkas i spelet.

Pålsson, Seger och Brodén var tunga pjäser i det svenska landslaget under flera år. Nu får de åter bilda ett team.

Men det finns även fler profiler i laget. Gamle landslagskaptenen i fotboll, Andreas Granqvist, står med i laguppställningen tillsammans med padelkommentatorn Tim Toth och profilen Ki Nilsson.

- Det är ett bra gäng. Men vi lär nog hamna långt ner i seriesystemet för ingen av oss har ju några rankingpoäng, säger Pålle.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk