Krönika: Rockaden var nog slutet på detta tokiga experiment

Efter ett set gav Paquito och Tello upp. Dags för rockad. Något hela padelvärlden lär tacka för.

Jag satt och led framför TV:n under deras första möte i WPT-premiären mot Javi Ruiz och Gonzalo Rubio. Två världsspelare som presterade så fruktansvärt dåligt. Det fick mig att osökt tänka på mitt favoritlag Chelsea: stjärnfyllt – men icke fungerande.

Det Tello och Paquito visade upp i första set i Premier Padel mot Ivan Ramirez och blott 18-årige Pablo Cardona var inte mycket bättre.

Paqutio försökte och spelade ganska bra, men var allmänt frustrerad. Skälet var att Juan Tello var så enormt dålig.

Det var ett spel som gick på kryckor, massor av missar och när de till sist förlorade setet i tiebreak fick det vara nog.

Förmodligen var det ett coachbeslut – som mycket troligt backades upp av Tello. Han insåg nog att han var huvudskälet till det bedrövliga spelet. Det är en strålande spelare, men hela hans spel är designat att passa ihop med en viss Chingotto – och Paquito i all ära, men en liten vessla som täcker alla ytor är han ju inte.

Med Paquito i backhandhörnet var det en helt annan padelmatch. Omgående tog han med sina känsliga handleder ett björngrepp om Ramirez.

Breaket kom direkt – något de inte hade varit i närheten av under hela första set. Och när setet var över stod det 6-0 på tavlan.

Nej, vi behöver inte veta mer. Allt är övertydligt som det är. Att sätta Paquito i forehandhörnet är ungefär lika avigt som att spela Haaland som defensiv mittfältare i Manchester City.

Trejde set blev klart jämnare, men det var fortsatt mest på grund av Tello som gjorde så många misstag. Paquito hade total kontroll på lille Ramirez. Vid 3-3 kom dock det oundvikliga rycket. 

Visst kan Paquito och Tello fortsätta så här, med Tello som en kämpande forehandspelare. Han gjorde det helt okej, även om det naturligtvis såg kantigt ut emellanåt. Men helst hoppas jag att paret helt enkelt lägger ner detta projekt och söker sig till två nya partners.

För världspadeln behöver världsspelare. Den behöver Paquito och Tello. Som två backhandspelare.

Slutligen några rader om vänsterhänte Pablo Cardona. Pojken fyller 19 år om någon vecka och mycket tyder på att han är näste Coello. Ge honom ett par år och han är definitivt en av världens allra bästa i den positionen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk