Krönika: Att ingen sänder svenskarnas matcher är bara tragiskt

Den stora frågan under kvällen i Malmö har varit vilka som egentligen sänder i morgon. Det sorgliga beskedet verkar bli: Ingen.

Egentligen är det komplett galet. Sverige är ett av de viktigaste länderna i Padelvärlden. Sverige har en WPT-tävling i år. I morgon är dagen då de svenska WC-spelarna är i farten och sett ur WPT:s perspektiv borde detta vara den mest självklara onsdagen på hela året som sänds.

Så vad är det egentligen som står på?

Ja, det har inte varit helt enkelt att få svar på. Viaplay äger ju rättigheterna för WPT i Skandinavien – men Viaplay kliver in först på fredag. Jag har inte fått något bra svar på varför. Att lägga rabarber på rättigheter och sedan inte utnyttja dem är knappast något som padeln mår bra av.

Okej, tänker nog alla. Då kliver väl WPT TV in som vanligt?

Men där blir svaret också nej. När Padelfeber försökte få rätsida på varför nämndes det något om att produktionsbolag inte är på plats.

Kan då inte Studio Padel sända? De sände ju ändå från kvalet i Skurup.

Nej, inte heller det blir fallet. Som jag har förstått det var Studio Padel endast tillåtet att sända kval. De fick inte ens sända dagens matcher i Skurup, eftersom det då pågick huvudturnering.

Men jag är inte ett dugg förvånad. Jag har följt den här sporten som journalist sedan 2016 och jag blir inte klok på hur World Padel Tours strategi ser ut för att sprida sporten ser ut.

Nu är klockan 20.38 på tisdagskvällen och det jag har fått till mig nu är alltså att absolut ingen kommer att sända de hetaste matcherna svenskar kommer att spela i år. Trots att TV-kameror är på plats. Jag har blivit fullständigt dränkt i meddelanden på sociala medier som ställt frågor och som blivit mäkta upprörda när de förstått situationen. Jag har faktiskt aldrig någonsin upplevt en liknande vrede.

Låt mig bara säga att jag förstår er. Jag känner er ilska och instämmer i er kritik.

Ingen skugga ska heller falla på de lokala arrangörarena. Det är ju inte deras ansvar och de vill såklart i första hand att folk ska köpa biljetter. Men de borde ändå vara intresserade av att deras fina evenemang kan avnjutas av alla i Sverige som älskar padel och ställa direkta krav att så sker.

Men tyvärr, Sofia Arvisson, Amanda Girdo, Simon Vasquez, Daniel Windah, Linnea Björk, Ajla Behram, Adam Axelsson och Albin Olsson – er största stund i år blir tyvärr inte streamad någonstans. I första hand lider jag med er.

Längre än så här har världspadeln inte kommit 2023.

Och ja. Det är tragiskt.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk