"Jag stod på tågspåret och hade skrivit mitt avskedsbrev"

I HDs podd Matchbollen berättar Daniel Windahl om hur dåligt han verkligen mådde under sin tenniskarriär. ”Jag stod på tågspåret och hade skrivit ett avskedsbrev”, säger han.

Daniel Windahl har tidigare berättat för Padelfeber om varför han tog ett break från padeln i år och att han sedan flera år lider av psykisk ohälsa. 

I Helsingborgs Dagblads utmärkta podd Matchbollen med Lisa Skeppstedts kommer det ämnet självklart upp. 

I deras samtal fördjupar Windahl sig och tar lyssnarna med hela vägen till då han var en av Sveriges mest lovande tennisspelare med sikte på världstoppen, hur det ledde till en psykiska ohälsa som de facto höll på att kosta honom livet.

Windahl säger rent av att padeln kan ha rättat hans liv, som en livboj.

- Ja, för när det var som mörkast stod jag faktiskt på tågspåret i Stockholm och hade skrivit mitt avskedsbrev och hade planerat…

Där avslutar inte Windahl meningen. Windahl säger i stället att han fick en spirituell upplevelse som gjorde att han istället för att luta sig framåt mot tåget lutade sig bakåt.

- Det var något som sa till mig att jag måste hitta något annat.

Från den stunden drog Windahl i handbromsen och sedan upptäckte han padeln.

- Det här är precis det jag nu föreläser om. Det har blivit lättare att prata om. Kanske kan det hjälpa de yngre som är på väg framåt att ta på största allvar om de känner ett obehag fysiskt och psykiskt.

I avsnittet berättar Windahl också om de dödshot och utpressning som han drabbades av från spelmaffior under tenniskarriären. Missa det inte. 

Lyssna direkt här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk