I morgon väntar Tello och Ruiz: "Vi är inte rädda för dem"

Självförtroendet är verkligen på topp – trots att ett av världens bästa par väntar i morgon. ”Vi är inte rädda för dem”, säger Simon Vasquez.

Vi står i den mäktiga Malmö Arena. Centercourten är precis på väg att färdigställas och det känns verkligen att det är fest i luften. 

I morgon kliver åtta svenskar in här. Åtta lyckliga som fått äran att spela World Padel Tour via wild cards.

Den absolut svettigaste lottningen fick Daniel Windahl och Simon Vasquez. De ställs mot Juan Tello och Alex Ruiz, världens femte bästa lag.

- Ska man vara brutalt ärlig så hade vi såklart velat ha en lättare lottning. För i den form vi är i nu finns det flera lag i maindraw som jag absolut tror att vi slår, säger Vasquez.

Ja, både han och Windahl mår fantastiskt bra nu som padelspelare. Finalen i FIP Star i Peruggia är deras absolut största framgång. Dessutom var Windahl just i Litauen och vann en FIP Rise-tävling. Så självförtroendet hade nog inte kunnat vara bättre.

Vilket även märks på dem när de ser fram emot matchen.

- Jag hoppas bara det kommer folk och tittar. Vi kommer att ge allt och vi har absolut ingenting att förlora, säger Vasqeuz.

- Det blir en spännande uppgift. Jag har tränat med Alex Ruiz och även mött Tello på tävling, säger Windahl.

Hur reagerade ni när ni såg lottningen?

- Jag såg fram emot det ändå, säger Vasquez. Jag har aldrig mött Ruiz på varken träning eller tävling. Men när man ser honom har han inget som direkt skrämmer, särskilt på långsamma banor.

Hur tror ni att de reagerade på lottningen?

- Jag tror i alla fall att de vet vilka vi är och hur vi spelar. Men de kommer såklart att gå in med enormt mycket självsäkerhet, säger Windahl.

- Ja, ungefär med samma känsla som vi kan ha på SPT. Dom vet att dom kan vinna matchen på många olika sätt. Vi har kanske bara ett sätt. Men vi har studerat dom och vi har en ganska klar plan. Så om stjärnorna och allt annat står rätt så kan det gå. Jag tror absolut att vi vinner en match om vi möts tio gånger.

Vad blir er taktik?

- Dom är ju tunga och aggressiva framme vid nät. Vi måste utnyttja banans omständigheter. I och med att isen ligger under så blir det långsamt. Alla spelare säger att det är den långsammaste banan på hela touren, säger Windah.

- Vi kommer vara beredda på att springa benen av oss, säger Vasquez.

Här är alla fyra svenska matcher i morgon – med hålltider.

Ca 11.30 (andra matchen):

Linnea Björk/Ajla Behram-Maria del Carmen Villalba/Ana Fernandez.

Ca 13.00:

Adam Axelsson/Albin Olsson-Jeronimo Gonzalez/Javi Garrido

16.00:

Sofia Arvidsson/Amanda Girdo-Maria Rodriguez/Sanda Bellver (kvalpar)

Ca 17.30:

Daniel Windahl/Simon Vasquez-Juan Tello/Alex Ruiz.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk