"I dag har vi inte en aning om vilka känslor som dyker upp i morgon"

Hur reagerar man första gången man ska spela i en väldig arena? Ja, det är det ingen som vet. ”Vi har försökt förbereda oss för att kunna bemöta det som dyker upp”, säger Ajla Behram.

Trots att Behram tillhört Sveriges bästa spelare i flera år har hon inte upplevt någonting som ens liknar att kliva in i mäktiga Malmö Arena för att spela huvudturnering i World Padel Tour.

Och Linnea Björk – ja, hon började ju tävla för ett och ett halvt år sedan…

- Jag känner att det är sjukt att jag redan är här. Och ibland måste man faktiskt få stanna upp. Annars är det lätt att det bara rullar på. Men jag känner mig faktiskt otroligt stolt, säger Björk.

Hon säger att det än så länge har känts bra, men att det var först när hon klev in i arenan som det började kännas helt verkligt.

- I dag har man ingen aning om vad det är för känslor som dyker upp i morgon. Det kan bli nervöst. Vi kan bli tagna av situationen. Men vi ska försöka ha kul och dyker det upp något så ska vi prata om det istället för att hålla inne. Det är viktigt att vi hjälper varandra, säger Björk.

Behram och Björk säger att allt de gjort de senaste två månaderna på sätt och vis varit förberedelser för morgondagen. Och mot slutet har de styrt upp många träningsmatcher mot det andra svenska wild card-laget Amanda Girdo och Sofia Arvidsson.

- Vi har även kunnat prata med dom om vad som väntar, säger Björk.

Ungefär 11.30 ska Björk och Behram ställas mot Maria del Carmen Villalba och Ana Fernandez. Men Björk säger att hon medvetet valt att inte scouta motståndarna.

- Nej, lite koll har jag, men inte mycket. Och det känns rätt skönt. Annars finns risken att man bygger upp en stor respekt som jag inte känner att jag har just nu.

Vad har ni för mål med matchen?

- Att njuta av det här. Jag vill verkligen ha så kul som möljigt, säger Björk.

- Ja, absolut vill jag njuta av momentet. Men jag vill även komma upp i min nivå, säger Behram.

Björk svarar:

- Men ofta när vi har kul så spelar vi bra. Det är när vi blir lite spända som det inte har gått så bra som vi hoppats.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk