Här är Åkerbergs nya partner i nästa SPT

Efter förlusten i semifinal på SM skrev Anna Åkerberg lite kryptiskt på Instagram att ”nu väntar nya äventyr”. Nu är det klart vad hon menade.

Anna Åkerberg och Amanda Girdo vann SM både 2020 och 2021. När Åkerberg nu återvände till toppadeln efter barnafödande var det också Girdo som blev hennes partner.

De spelade en SPT och även SM tillsammans – men det räckte bara till semifinaler. På SM blev det förlust i en stenhård fight mot Linnea Björk och Ajla Behram.

Frågan är vad som händer med parets samarbete nu. Åkerberg skrev efter SM på Instagram att hon tackade för de två tävlingarna med Girdo men att det nu väntade nya äventyr.

Nu börjar det utkristallisera sig vad hon menade.

Åkerberg ska nu i helgen spela en tävling i Lerum och då blir det Baharak Soleymani som blir hennes partner.

Och i SPT 6 parar hon ihop med Danmarks bästa spelare Gitte Haxen. Det kan bli en obehaglig överraskning för vissa lag eftersom paret går in i tävlingen oseedat.

- Det ska bli otroligt roligt. Jag är väldigt imponerad av hennes spelförståelse och lugn på banan. Hon är en superhärlig tjej, dessutom. Väldigt ödmjuk, säger Åkerberg.

Samtidigt återgår Amanda Girdo till att spela SPT med Helena Wyckaert. Paret har inte anmält sig ännu – men Girdo bekräftar att så blir fallet. Girdo och Wyckaert har vunnit alla SPT som de spelat tillsammans. 

- Det var bestämt att vi skulle spela SM. Det blev även en SPT för att hinna spela ihop oss lite. Men det var bestämt sedan innan att hon sedan skulle gå tillbaka till Wyckaert. Vi får se framåt ifall våra vägar korsas igen. Det är inga hard feelings.

Noterbart från anmälningarna till SPT 6 i Malmö är att Albin Olsson parar ihop med Ricky Martinez – eftersom Adam Axelsson åker iväg för att spela kval med ungdomslandslaget.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk