Förklaringen bakom succén: Djupa samtal och den perfekta lindningen

Förklaringen till den näst intill perfekta matchen? En näst intill perfekt lindning. ”Det var nog topp två av alla jag lyckats med. Redan kvällen innan kände jag att alla slag skulle kännas bra”, säger Daniel Windahl.

Att Windahl och José Solano besegrar ett så bra lag som Alvaro Cepero och Arnau Ayats med 6-3, 6-0 är ett ypperligt bevis på att Windahl är tillbaka i gammalt gott slag, om inte rent av på en högre nivå än någonsin.

Bakom siffrorna döljer sig hårt jobb, men framför allt att han varit på plats i Malaga och både tränat med sin partner Solano och verkligen lärt känna honom bättre som människa. Tanken är nu att Windahl ska hyra boende i den andalusiska pärlan.

- Vi har bestämt att vi båda ska åka till Malaga mellan turneringarna och träna ihop. Det betyder mycket. Dels att träna på det vi behöver, men även för att lära känna varandra. Jag upplever att vi båda visar oss från vår sårbara sida när vi pratar och det är en stor nyckel för att kunna komma vidare.

Dessutom känner de båda att spelet når svindlande höjder i träningsmatcher.

- Vi vet vad vi behöver jobba lite mer på och vi tittar på scenarion där vi gör det väldigt bra. Med det spel vi presterat vet vi att vi kan slå i princip vilka som helst, men det gäller att hålla uppe mentaliteten och fysiken.

Uppladdningen är en förklaring till det lysande resultatet i dag – men Windahl är fullt allvarlig när han lyfter fram en annan.

- Jag hade verkligen den perfekta lindningen. Jag satt med den hela kvällen igår. Tänkt dig själv när du tar upp racketen, blundar och känner….”Oj!”. Det är nästan en magisk känsla. Man ser framför sig hur alla slag känns bra.

Och så blev det?

- Precis så blev det. Jag tror vi hade fyra-fem misstag tillsammans på hela matchen.

Windahl berättar att han, förutom fabrikslindan, har fem lindor på varje racket och att han förra säsongen avverkade ungefär 600 lindor.

Nu väntar möte på torsdag mot Miguel Yanguas och Momo Gonzalez. Momo har han aldrig mött mer än på träning. Yanguas är däremot en annan historia. Dels möttes de ett par gånger när Windahl var ny på WPT. Men framför allt spelade de ihop på Euro Finans Invitational.

- Någonstans tror jag att jag kommer att ha nytta av det nu. Givetvis har jag respekt för Mike, men inte lika stor. Det är dessutom 1,5 år sedan vi spelade ihop och jag är inte samma spelare nu som då. Det har hänt mycket.

Windahl säger att han och Solano utan tvekan kommer att kliva ut på banan i tron på att de kommer att kunna vinna matchen.

- Momo är ju en fruktansvärt bra spelare. Han är allround: snabb, explosiv och missar inte så mycket. Men spelar vi som i dag så har vi en bra chans att ta dem.

Windahl säger också att han njuter av att äntligen vara tillbaka på rätt nivå.

- Det här var första gången allt kändes bra: kroppen, träffen och huvudet.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk