En extremt rörig tid - då gör "Dougge" WPT-debut för i år

Det är rörigare än någonsin i världspadeln. Samtidigt som ett gäng drar till Dubai får Douglas Rutgersson göra WPT-debut för i år.

Om det tidigare varit lite svårt att hänga med i alla turer kring WPT, FIP och Premier Padel så känns det som att det verkligen skruvas upp nu.

Anledningen är att det börjar bli allt mer uppenbart att spelarna fått veta att WPT snart är historia – och att de poäng som kommer att räknas för framtiden går att vinnas på FIP.

Samtidigt står många spelare under kontrakt med WPT – vilket nu leder till en märklig situation där spelarna splittras upp.

Till helgen åker Simon Vasquez till Dubai för att spela en FIP Gold-turnering. Många följer hans exempel.

Samtidigt åker ett gäng för att spela WPT 500-turneringen i Reus. Däribland Daniel Windahl och Douglas Rutgersson. För ”Dougge” innebär det att han därmed gör WPT-debut i år. I de tidigare kvalen har han inte fått plats.

- Nej, tyvärr. WPT har ju skurit ner antal kvallag och vi har varit ungefär fem lag ifrån att komma in i de tidigare kvalen, säger han.

Med ”vi” menar han även sin nya partner Pedro Garcia-Cosuegra.

- Vi hittade varandra genom min förra partner. De är kompisar. Och så testade vi att spela på Madridtouren och tyckte att det kändes bra.

Det är där Rutgersson huserat när han inte fått plats på WPT och Premier Padel.

- Ibland håller det riktigt hög klass. De flesta spelarna bor ju här och när de åkt ur WPT så tävlar de på den touren.

Men ”Dougge” har inte hängt läpp. I stället har han tränat hårdare och hela tiden vetat att sannolikheten var stor att han skulle få plats i just Reus.

- Det känns väldigt bra. Jag har spelat bra i alla matcher och vi tog oss faktiskt till final i en turnering.

Att många spelare nu väljer att stå över Reus har han svårt att ha en åsikt om.

- Snacket på klubben är att många inte tycker det är värt det, just för att WPT-poängen man vinner inte kommer att betyda något.

Dubai var inget alternativ för dig?

- Nej, jag spelar hellre den här nu när jag bor i Spanien. Delvis på grund av kostnaden. Sedan får jag stöd av min sponsor Starvie att spela WPT 500.

Douglas Rutgersson har nu bott i Madrid i ungefär tre år. Och han tycker själv att det är nu det börjar hända riktigt bra saker.

- Jag är absolut bättre nu än i slutet av förra säsongen. Ja ghar höjt mig en nivå. Största skillnaden är stabiliteten. Jag behöver inte tänka på varje enskilt slag utan kan mer fokusera på att hitta mönster i spelet. Mina coacher tycker också det.

På lördag kliver Rutgersson och Garcia-Cosuegra in i kvalet. Överlever de första omgången så väntar finalseedade paret Aitor Garcia och Miguel Gonzalez.

- Dom är riktigt tuffa. Men lyckas vi vinna första omgången så är det bara att köra. Då har vi inget att förlora.

Daniel Windahl och José Solano går rakt in i huvudturneringen. I första omgången möter de Alvaro Cepero och Arnau Ayats.

Lyckas de vinna den matchen väntar ett nykomponerat lag, som dessutom är toppseedade: Mike Yanguas och Momo Gonzalez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk