En absolut episk final mellan två av historiens bästa lag

Vilken uppvisning. Sviten är intakt. Nu kan Arturo Coello och Agustin Tapia kalla sig för både bäst i världen och världsettor efter en final som fick kommentator Peter Jihde att utbrista: ”Jag slutar! Padel blir inte roligare än så här!”.

Scenen var perfekt. De regerande världsettorna Lebron och Galan var tillbaka efter sitt skadeuppehåll och de var fast beslutna att både sätta stopp för Tapia och Coellos svit och behålla sina platser på tronen.

Och till sist fick vi den final som vi alla hade drömt om.

Men länge såg det ut som om Tapia och Coello skulle springa hem ännu en final. De servade för matchen vid 1-0 i set och 5-4 i det andra. Men då vaknade de gamla mästarna till liv, bröt tillbaka och snodde sedan setet i tiebreak.

Det avgörande setet blev en padeluppvisning som var smått osannolik. Det var bara att luta sig tillbaka och njuta av det ena spektakulära konstslaget efter det andra.

Vid 5-3 fick Coello och Tapia chansen att än en gång serva hem matchen. Men även denna gång misslyckades de.

Och i gamet efter fick de tre matchbollar vid 15-40. Men inte heller då orkade Tapia och Coello stänga matchen. Lebron och Galan slingrade sig ur greppet och kvitterade till 5-5.

Det såg ut att ta riktigt hårt på både Tapia och Coello som inte orkade hålla sitt servegame.

Framför allt var det Coello som inte riktigt stod upp när matchen verkligen skulle avgöras.

Men när man började tro att matchen helt svängt över klev Tapia och Coello fram och bröt tillbaka, vilket tvingade fram ett tiebreak.

Så där stod vi. Två av historiens bästa lag mot varandra. I en episk i final. I ett helt avgörande tiebreak och det var bara en glädje att få uppleva detta. Det kändes som ett av padelhistoriens riktigt stora ögonblick.

Vid ställningen 5-5 var det som att hela padelvärlden stod stilla och vibrerade av spänning. Ett lag var tvunget att förlora. Ett skulle orka vinna.

Det blev Coello och Tapia som med lite flyt drog det längsta strået och sedan sjönk ihop på banan. Och de båda grät hejdlöst.

De var tvungna att ta fram den absolut bästa padel de kan förmå prestera och belöningen kom till sist.

Coello och Tapia spelar padel på en nivå som vi hittills inte sett maken till. Och det som är mest imponerande är att de faktiskt bara fortsätter att utvecklas som lag.

Och när de nu utmanas av Galan och Lebron är det rent av troligt att dessa två lag kommer att jaga varandra och därmed utveckla hela padelsporten till nya nivåer.

Nu har Tapia och Coello vunnit sju raka WPT-titlar, segersviten rullar vidare och efter den tävlingen har man svårt att riktigt se att den en dag ska ta slut.

Det kommer den naturligtvis att göra, mest troligt för att de en dag inte orkar hålla den rätta koncentrationen. Eller för att Lebron och Galan klarar att lyfta sig de där sista procenten.

Men än så länge är det bara att njuta av den ostoppbara maskinen som nu vunnit mer än 30 raka matcher på WPT.

Världen har inte sett ett så dominant par inom herrpadeln sedan 2015 och 2016 då Bela och Lima var i det närmaste oslagbara. Men att klara att dominera i dagens padel, med den konkurrens som råder, är faktiskt en ännu större prestation.

Nu är Tapia och Coello inte bara världens bästa lag utan även världsettor och det är precis som det ska vara.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk