De två drottningarna var nära att skriva svensk historia

Det låg svensk padelhistoria i luften. För aldrig tidigare har ett helsvenskt lag vunnit en match på WPT. Men tyvärr tvingades Amanda Girdo och Sofia Arvidsson ge sig i en stenhård fight.

I flera säsonger har de varit hårda konkurrenter, men vi är många som funderat över hur det skulle se ut om Sveriges två stora padeldrottningar valde att spela tillsammans.

Nu vet vi.

Lite av en slump blev det så att de parade ihop för att spela WPT i Malmö. Arvidsson fick kliva in som ersättare för tänkta Ida Jarlskog.

Men genast blev det som att det blev något elektriskt över det hela. Äntligen skulle vi få se våra två största damstjärnor sida vid sida.

Och det var inte en uppgift de har tagit lätt på. De båda har spelat en hel del träningsmatcher tillsammans inför uppgiften i Malmö.

Arvidsson och Girdo ställdes mot Lara Arrubarrena och Marta Arellano. Ett lag som tog sig igenom kvalet i Skurup och som är rankade 61 och 86 på WPT. En bra nivå, men en nivå som framför allt Girdo visat att hon kan spela mot och besegra tidigare.

Första set blev minst sagt dramatiskt för att verkligen tända till på allvar när Girdo och Arvidsson vid 4-5 lyckades vända 0-40 till 5-5 – och sedan i gamet efter på nytt vända 0-40 fram till 6-5.

Men tyvärr kunde spanjorskorna både fixa ett tiebreak och sedan plocka fram storspelet fram till 7-6.

I andra set tappade svenskorna sitt fina spel. De gjorde fler misstag och tog felbeslut, samtidigt som spanjorskorna höjde sig ytterligare ett snäpp när de hade insett exakt var svenskornas svagheter fanns.

Inte minst lyckades de straffa Arvidsson gång på gång genom att gå mot hennes sidovägg.

Arrubarrena och Arellano gick fram till 4-1.

Men precis då de flesta hade trott att matchen var körd vaknade svenskorna till liv rejält. Först ett stabilt eget servegame och när sedan Arellano stod för matchens miss var plötsligt breaket tillbaka ett faktum.

Tyvärr kunde inte Girdo hålla sin serve därefter, vilket innebar spansk ledning med 5-3 och att de plötsligt servade för matchen.

Vilket de även gjorde – dessutom blankt.

7-6, 6-3 var rättvisa siffror, men det här var definitivt en match som svenskorna hade kunnat vinna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk