Brunströms sensationella val av partner - ett bollgeni från Götet

Den mångåriga partnern försvann. Då var den stora frågan vem Johan Brunström ska spela med. Svaret blir en sensation.

När Anton Andersson slog sig ihop med Albin Olsson kunde nog landslagsmannen Brunström välja och vraka bland många sugna backhandspelare i Sverige. Men valet föll på en ung talang som beskrivs som en glad bollkonstnär med magisk teknik. Nämligen Diego Svensson.

Vilket har en rolig twist.

- Mitt livs första seriematch som jag spelade var faktiskt mot Diego. Då var han 14 år, säger Brunström.

Nu har han hunnit bli 20 år, men på grund av sparsamt tävlande är han fortfarande tämligen okänd för den breda padelpubliken. I Göteborg är han dock något av en kulthjälte sedan några år.

- Jag är övertygad om att Diego kan bli en rolig överraskning för många. Sedan ska man få ihop det i match tillsammans, men det har vi absolut alla förutsättningar att få, säger Brunström.

Beskriv honom som spelare?

- Med svenska mått mätt är han otroligt duktig och följsam i försvaret och har en härlig blick för spelet. Det är en fantastisk talang som har alla redskapen. Det gäller bara att använda rätt redskap vid rätt tillfälle. Men det är jag övertygad om att det kommer att komma ju mer matchvan han blir.

I nuläget är Brunström elva på Sverigerankingen. Diego Svensson ligger på 43:e plats, men lär stiga rejält bredvid ”Mighty Bruno”.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk