Brunström driver vidare hallen i egen regi

I flera år har landslagsspelaren Johan Brunström varit hallchef för PDL Mölnlycke. Nu driver han vidare halen i egen regi. ”Det blir en utmaning”, säger han.

Situationen för padelhallarna är brutal. Konkurrensen är stenhård och det är ingen hemlighet att många hallar blöder. PDL Mölnlycke var inget undantag.

- Det var en tråkig trend och siffrorna såg inte så roliga ut. Man kan säga att en nedläggning låg runt hörnet, säger Brunström.

Redan i höstas meddelade han PDL United att han i så fall hade ett intresse att försöka driva vidare hallen i en annan tappning.

Något som nu blir verklighet. Tillsammans med barndomsvännen Johan Fransson och Daniel Möller startar de nu Padelborgen Mölnlycke.

- Det är lite som att gå tillbaka i tiden. Jag var ju med här 2018 i själva byggprojektet när hallen växte fram, man var med om att bestämma färger på lister och allt möjligt. Nu kommer man tillbaka till kärnan där allt började.

Brunström säger att det inte varit några hard feelings mellan honom och PDL United och att han även fortsättningsvis har kvar en liten ägarandel i bolaget.

- Vi har haft en bra dialog hela tiden.

Hur känns det att nu börja om med en lokal satsning?

- Otroligt spännande och motiverande. Och nostaligskt. Vi går tillbaka till där vi en gång drog igång. Vi har redan börjat byta belysning i hallen.

Varför tror du att det kommer att gå bättre att driva hallen så här?

- I vissa lägen kanske det krävs att det drivs på ett annat sätt. Storbolagen har ju starka varumärken och klara fördelar på vissa områden. Men vi kan vara mer flexibla och få en starkare lokal anknytning.

Brunström säger att den hårda konkurrensen även tvingar hallen att anpassa sin prissättning.

- Vi måste gå ner när det gäller strötider. Vi måste justera och möta rådande läge.

Padelborgen i Mölnlycke är också på väg att starta en förening – något som Brunström tror starkt på.

- Det roliga med det här omårådet är att föreningslivet är starkt. Alla barn är aktiva i olika idrotter och föräldrarna hjälper till. Det är dags nu att få in många barn i verksamheten. Förhoppningsvis kan vi sedan resa till större tävlingar och vara med i alla klasser, från barn till elit.

Det är en tydlig trend nu i Sverige att lokala entreprenörer tar över hallar från de stora kedjorna som har haft svårt med lönsamheten.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk