”Benen vek sig, jag bara rasade ihop och började storgråta”

När matchbollen var inslagen vek sig benen. Sedan började Simon Vasquez att storgråta. ”Det är det här man har krigat för vecka efter vecka. Dag efter dag”, säger han.

Padelfeber når Vasquez i Madrid en stund efter den historiska framgången. Det är hans femte år på WPT – och för första gången har han lyckats kvala sig in i en huvudturnering.

Och det skulle verkligen inte komma enkelt. När Vasquez i början av andra set insåg hur nära han var drömmen så svek nerverna honom. Benen stumnade till och han började missa.

- Det var riktig gummiarm. Jag höll på att ställa till det för oss. Jag försökte meditera bort nerverna, men jag ville verkligen inte ha bollen i andra set.

Tankarna kom hur mycket jobb han lagt ner för att ta sig dit. Alla kvällar han lagt sig tidigt, alla gånger han försakat både flickvän och vänner för att bli så bra som det bara går.

-  Som tur var kände jag att jag fick nerverna under kontroll i slutet av setet. Vi hade inget att förlora och då fick jag grepp om deras forehandspelare igen.

Jaime Menendez och Simon Vasaquez har haft en mardrömsstart på sitt projekt - men har nu äntligen fått spelet att fungera.

Vilket var den stora nyckeln. Tredje set gick enkelt när vägen väl var utstakad och Vasquez återfann sitt spel.

Och så stod de där med matchboll och chans att bli historisk.

- Jag har drömt om det så många gånger, säger Vasquez och skrattar.

När bollen väl var vunnen rasade han ihop på backen.

- Benen bara vek sig. Jag föll ihop och började storgråta, säger han.

Vilket för övrigt även gällde tränaren Andréas Johansson som var på plats i Madrid.

- Det brast för oss båda. När Simon kom springandes och hoppade upp i min famn var det ingen diskret liten tår som kom, utan ett riktigt storböl, säger Johansson.

Andreas Johansson säger att allt bara blev svart när sista bollen var inslagen. Sedan började både han och Vasquez att storböla.

Han säger att det bara blev svart efter den sista bollen. Alla känslor fick liksom inte plats. Det har varit så mycket jobb bakom framgången och det märks att det här på alla sätt var extra känslosamt för Andréas Johansson.

- Jag är så jävulskt glad för Simons skull. Jag tänker på när vi stod ensamma under hösten. Många gottade sig åt att döma ut honom då. Det var inte många som sa ”Heja Simon” då. Men vi hade en tro på det vi gjorde, även om allas blickar då var riktade åt ett annat håll. Vi har följt vår linje. Och så kommer det här – egentligen från ingenstans.

För sanningen är att innan Madridkvalet har Vasquez inte alls fått det att fungera med sin nya partner Jaime Menendez.

- De har inte funkat vare sig på träning eller match.

Johansson återvänder till Vasquez resa – både på och vid sidan av planen. Vilka steg han har tagit både som spelare och som människa.

- Han har tagit jättestora kliv sedan han rotade sig i Helsingborg och träffade kärleken. Han har varit fantastisk mot våra juniorer, en förebild väl värd att följa. Och vi har känt att vi inte har råd att ha en enda dålig timme. Allt måste vara kvalitet för varje träningstimme måste vi ta in två timmar på konkurrenterna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk