Arrangörens attack mot världsettorna: ”De gör narr av argentisk padel

Arrangören av La Rioja Open går till frontalangrepp mot världsettorna Lebron och Galan. ”De gör narr av argentisk padel”, säger Lisandro Borges.

Som Padelfeber skrivit tidigare så råder rena massavhoppen till La Rioja Open. I nuläget har åtta lag dragit sig ur – och det mest kännbara tappet för arrangörerna är självklart världsettorna Juan Lebron och Ale Galan.

Galan skyllde på sin knäskada – men det är ingenting som Lisandro Borges, ägare av turneringen i Argentina, är särskilt imponerad av.

I en intervju på Youtube går han hårt åt världsettorna.

- Jag är väldigt ledsen och besviken. En dag innan den viktigaste turneringen i argentisk histoira så har Galan hittat på en skada. Galan har en kronisk skada men han spelar med den ändå. Han väljer helt enkelt vilka tävlingar han vill spela. Han gjorde samma sak förra året i Mexiko, efter att ha spelat i Buenos Aires. Den här bojkotten är en förolämpning inte bara mot argentisk padel, utan mot hela världspadeln.

Borges fortsätter sedan att nästan håna Galans skada och säger sedan:

- Lebron och Galan gör just nu narr av argentinsk padel, narr av alla dom som köpt biljetter, som gjort allt för att kunna resa, skaffa hotell och för att se världsettorna. Det här är oacceptabelt. Det talar väldigt illa om dom som personer och den etik och moral som de har.

Han får sedan frågan om han är överraskad.

- Ja verkligen. Vi fick reda på för ett par dagar sedan att spelarna pratat med varandra om någon slags bojkott. Det går tyvärr inte att bevisa på grund av avsaknaden av vittnen. Men det är många spelare som blivit erbjudna att hoppa av tävlingen på grund av skador.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk