Allt pekar mot ett drömmöte i Rotterdam

Det vankas drömmöte i Rotterdam. Om inte något väldigt överraskande sker kommer Daniel Windahl och Simon Vasquez att ställas mot de argentinska talangerna Tino Libaak och Leo Augsburger.

Libaak och Augsburger både chockade och charmade hela padelvärlden när de i början av säsongen smashade sig hela vägen till WPT-final hemma i Argentina. Då rådde supersnabba förhållanden och framför allt Augsburger var snudd på omöjlig att hantera för motståndarna.

Det krävdes Tapia och Coello för att tämja ungdomarna.

Sedan dess har det varit en strulig säsong för de två stjärnskotten. De har bytt parnters för att ta genvägar in i WPT:s huvudturneringar, men inte nått några resultat värda att prata om.

Nu har de åter parat ihop med varandra och väntar på det riktiga lyftet. Men helt klart är att de haft betydligt svårare att vinna matcher när förhållandena är mer normala och det inte går att slå vinnande smashar över hela banan.

I FIP-tävlingen i Rotterdam är Windahl och Vasquez andraseedade.

Och de går mot just Libaak och Augsburger i en kvartsfinal. Det skulle vara en överraskning om inte det mötet blir av, eftersom inga par på den kvarten ser direkt skräckinjagande ut.

För det andra svenska paret, Adam Axelsson och Albin Olsson, ser det ut att bli ett  högintressant möte om man tar sig till andra omgången. Då lär de få möta belgiska landslagsparet Maxime Delyoyer och Clement Geens, som nått framgångar på FIP-tävlingarna i Sverige tidigare i år.

Förstaseedade i tävlingen är Denis Perino och Facundo Dominguez, två argentinare med italienska pass.

Hela lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk