Adam och Johan drog till New York för att tävla

Tidigare i år var Johan Fors i Australien och spelade. Nu har han och Adam Knutsson-Sundblad dragit till New York för att tävla. ”Det är omöjligt att veta klassen, men i princip alla motståndare har spanska namn”, säger de.

Anledningen till att de som första svenskar någonsin (?) ställer upp i en amerikansk tävling har faktiskt sin förklaring.

Till vardags jobbar Adam Knutsson-Sundblad på MATCHi och har i den rollen kommit i kontakt med han som driver Padel House i New York, USA:s kanske mest fascionabla anläggning.

- Vi har hållit kontakten och plötsligt sa han att han skulle arrangera en tävling som var ungefär USA:s motsvarighet till SPT. Han tyckte det skulle vara kul om jag kom, säger Knutsson-Sundblad.

Han frågade globertrotter Fors som var snabb att tacka ja. De båda har dessutom spelat tillsammans i över ett år med fina resultat i bagaget, så de borde inte ha några problem att hitta ett fungerande spel.

De kom till New York i går och har försökt ägna tiden åt att bli av med sin jetlag.

- Vi bor i Brooklyn så vi har gått runt i dag och tittat. Vi besökte även tävlingsanläggningen.

Hur var den?

- Väldigt lyxig, trots sex meter i takhöjd. Tydligen kostar en bana över 200 dollar att boka en timme – ändå är det nästan fullbelagt.

Fors och Knutsson-Sundblad spelar sin första match i morgon eftermiddag, svensk tid. Vinner de väntar ytterligare en match senare samma dag.

- Jag tror att det verkar som att vi är ganska favorittippade. Inte solklara, men vi ska ha en bra chans att vinna hela tävlingen. Det blir väldigt intressant att se nivån.

Den minnesgode kommer säkert ihåg att Fors vann Australian Open i par med Linus Frost.

- Det är kul att man kan utnyttja padeln till att åka till nya ställen. Australienresan gav verkligen mersmak och alla är så jäkla glada över att man kommer.

Rent generellt är amerikans padel kraftigt på gång. En proffsliga har startat där flera före detta tennisspelare värvats till olika lag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk