Windahl tagen efter segern: "Förstår inte hur vi kunde vinna"

Bara minuter efter den historiska segern är Daniel Windahl både tagen och rörd. ”Jag fattar ännu inte hur vi lyckades vinna den här matchen”.

Windahl säger att både han och partnern Cristian Gutierrez spelade riktigt dåligt i halva matchen.

- Så sjuhelsikes dåligt. In i bomben dåligt. Cayetano och Cepero behövde knappt göra något. Sen började vi spela bra helt enkelt.

Då låg de under med 4-2 i andra set.

- Caye gjorde ett par misstag och det tog vi som tändvätska. När vi fick tillbaka breaket kände jag att vi hade eld under fötterna.

Men det Windahl ännu inte kan förstå var de tre räddade matchbollarna i andra setets tiebreak.

- På en av dem gör jag en TV-räddning. Caye slog en brutal vibora. Jag lyckades bakom kroppen hitta en chiquita, såg att den var bra och följde upp framåt och kunde avgöra nästa boll på volley. Slår jag det slaget 100 gånger så sätter jag kanske….en! Det var dessuotm en boll då de servade för matchen.

I tredje set började Cayetano Rocafort få kramp och fick allt svårare att röra sig.

- Då hade vi momentumet på vår sida. Vi manade på i det läget. Hans kramp blev större och större och vi försökte bara få honom att röra på sig.

Windahl säger att han inte var nervös inför matchen och inte under den heller.

- Jag hade pratat med mig själv och landat i att oavsett hur den här matchen skulle gå så har jag gjort ett otroligt bra första halvår. Jag har tagit stora kliv och spelat fantastisk padel. Det var så jag tänkte.

Men att bli förste svenska herrspelare att kvala in måste ändå kännas speciellt?

- Ja, verkligen. Jag har vetat ett tag att jag kan den här nivån nu. Jag behöver bara prestera i rätt matcher. Sen måste man ha tur och få med sig en nätrullare eller en snedstuds.

- Här i Valladolid har det varit så. Vår första match mot Simon var tight. Andra matchen mot Zapata och Tison var tight. Och den här var också hyfsat tight.

Nu är barriären sprängd.

På onsdag väntar match mot Fernando Belasteguin och Arturo Coello - och den kan sändas av WPT TV.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk