Windahl och Vasquez kan missa SM: "Tar beslutet sedan"

Det är stor risk att varken Daniel Windahl eller Simon Vasquez spelar SM i sommar. Det berättar Windahl i dagens avsnitt av Padelfeber Podcast.

Nyligen meddelade Svenska Padelförbundet att de ändrar upplägget för SM. I stället för att spelade det på hösten som vanligt ska SM i år ingå i SM-veckan och därför avgöras mitt i sommaren i Linköping.

En bana ska byggas upp på torget och flera matcher ska sändas i SVT.

Men många spelare är kritiska mot upplägget – av flera skäl.

Några elitspelare har framfört till Padelfeber att de gärna sett att padeln närvarade på SM-veckan, men i så fall i form av ett utomhus-SM, för att sedan låta vanliga SM avgöras som vanligt till hösten.

- Nu ska SM spelas vardagar. Dessutom ska tävlingen spelas både inomhus och utomhus. Det är inte seriöst, säger Simon Vasquez.

Både han och Daniel Windahl är högst osäkra på sin medverkan i årets SM. Windahl valde som bekant att inte spela SM förra året och det kan bli likadant i år.

- Min ambition är att spela, men det ligger tidsmässigt riktigt dåligt. Jag har inte tagit beslutet än, men det kan bli så att jag väljer att inte vara med på SM, berättar han i Padelfebers Podcast där han medverkar som gäst.

Windahl medverkar i hela avsnittet och ger även sin syn på betydelsen av Amanda Girdos avancemang i Bryssel, sitt wild card i Köpenhamn, WPT-sjärnornas inkomster och mycket annat. Trevlig lyssning:

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk