Tack för allt - det ni gjorde är nästan bortom ordet bragd

Ett skadat lår. Fyra räddade matchbollar. Det Chingotto och och Di Nenno åstadkom i Barcelona är nästan bortom ordet bragd. Vi har dom att tacka för att Masters Finals 2022 knappast lär glömmas.

Vi trodde kanske att vi hade fått uppleva allt i och med parets segrar i kvartsfinalen och semifinalen. Chingotto och Di Nenno hade liksom redan gjort mer än vad någon människa kunde förvänta sig.

Finalen skulle väl ändå bara bli en formalitet?

På andra sidan nätet: årets överlägset bästa lag, som dessutom uppenbarligen befinner sig i en absolut toppform. Juan Lebron och Ale Galan har krossat allt och alla på slutet.

Världsettorna var dessutom varnade.

När dessutom Chingotto skadade låret så allvarligt att han fick lindas kraftigt borde det ju ha varit över och förbi. Allt annat var ju omänskligt.

Men Chingotto och Di Nenno trivs uppenbarligen med att trotsa allt det där vi trodde var möjligt.

För inte ens fyra matchbollar emot sig i andra set var ett hopplöst läge för paret som vunnit våra hjärtan.

De tog setet till tiebreak och stod där till sist som setets vinnare och endast ett set ifrån ”alla skrällars moder” inom padeln.

”Vi har en halt forehandspelare i backhand”, sa kommentatorn Peter Jihde – och det sammanfattar ungefär nivån på prestationen.

Till sist fick de ändå ge sig. Världsettorna Lebron och Galan bröt fram till 3-2 i avgörande set.

Där någonstans bröts förtrollningen. Verkligheten pockade på uppmärksamhet och då blev det en resa fram till 6-2 för världens bästa par.

Juan Lebron och Ale Galan ska givetvis hyllas. Deras säsong är enormt stark och deras dominans påminner allt mer om det vi fick se när Bela och Lima var som allra bäst.

De lämnar 2022 mer överlägsna än de någonsin varit – och de går in i 2023 som solklara favoriter att befästa sin tron.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk