Studio Padels dröm: Ordnar event med världsspelare i sin hemstad

Studio Padel får äntligen förverkliga sin dröm – att anordna en högklassig Showdown i sin hemstad Sundsvall. ”Vi vill göra det här för hela Norrland som varit så bortglömt”, säger Fredrik Nordin.

Studio Padel har sänt tävlingar och egna events med svenska och utländska elitspelare i några år nu och blivit en institution inom svensk padel.

Men hela tiden har det funnits i bakhuvudet att få ta hela prylen hem till Sundsvall – där allt började med en mobiltelefon en gång i tiden.

- Både jag och Niklas (Edin) tycker att det är extremt viktigt att få visa den här typen av padel även i Norrland, så att folk verkligen förstår hur bra det är. Det är något helt annat att se det live än att kolla WPT på TV. Vi vill sätta Sundsvall på padelkartan.

Nordin och Edin hyr helt enkelt Sundsvalls sporthall, en arena mitt i stan med plats för drygt 2 000 åskådare – och deras målsättning är skyhög.

- Målet är 1 500 åskådare per dag. Allt mer än det är en bonus, säger Nordin.

För att nå dit har de skapat företagsbiljetter där det ingår en Pro AM, något som tagits emot positivt i staden.

- Alla har varit väldigt positiva. Dessutom väljer vi medvetet att lägga biljettpriset på en nivå att alla ska ha råd. Det kommer att kosta 150 kronor för en dag, eller 350 kronor för alla tre dagarna. Vi ska dessutom anordna bussresor från Östersund, Umeå och så vidare.

Tidpunkten för eventet blir 5-7 januari och redan har man klart med världsspelare om Miguel Yanguas och Javier Garrido. Men det är ännu fler på ingång.

- Vår tanke är att Luchio Capra ska spela med ”prinsen” Viktor Stjern. Ett lag som vi tror blir en succé är Anton Andersson i par med Javier Barahona. Att Yanguas ska spela med Daniel Windahl är också helt klart. Dessutom ska Cayetano Rocafort försöka locka hit en av världens tre bästa backhandspelare.

Studio Padel har under åren fått massor av nyfikna frågor från de utländska spelarna var tusan Sundsvall ligger, egentligen. Nu får de äntligen se staden och planen är att bjuda spelarna på en upplevelse med skoterutflykter och annat exotiskt.

Hur känns det att få göra ett stort event i just Sundsvall?

- Allt känns annorlunda. Nu får vi involvera alla där hemma, som var med när vi började. Och vi satsar fullt ut. Det ska vara mat, öl och vinservering. Alla sponsorer blir utställare i lobbyn så det blir som en mini-WPT. Sen ska allt avslutas med en stor fest på Centralen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk