Strul med banan gör att SM avgörs inomhus

Padel-SM skulle bli en fest på det stora torget i Linköping. Men i sista stund kommer SM att flyttas och avgöras inomhus. Anledningen är strul med den mobila bana som skulle byggas upp.

Det hela är en märklig historia. Svenska Padelförbundet gick sent ut med uppgifterna att hela padel-SM skulle flyttas från hösten, då tävlingen normalt avgörs, till mitt i sommaren – trots att många elitspelare var emot hela idén.

Anledningen var att padeln skulle få vara en del av SM-veckan och därmed få sändningstid i SVT.

Arrangemanget såldes in snyggt – med att de första omgångarna skulle spelas inomhus, men att semifinaler och final skulle spelas på Trädgårdstorget mitt i Linköping.

Detta gjorde att spelarna har förberett sig så gott de har kunnat med att träna mycket utomhus.

Men nu nås Padelfeber av samstämmiga uppgifter – från Linköping - att det blir ett inomhus-SM trots allt.

WAP i Linköping har gått ut med att alla matcher kommer att spelas på inomhus på WAP och att det råder fri entré.

Skälet ska vara att det blev mycket dyrare än planerat att bygga upp en mobil bana på torget, något som budgeten inte klarade av. Därför tvingas förbundet ta det radikala beslutet i sista stund.

Padelfeber har nåtts av olika uppgifter om varför kostanden drog iväg. En källa säger att torget lutade för mycket och att det skulle bli dyrt att korrigera det.

Resultatet blir att förutsättningarna nu ändras helt för spelarna – igen. Knappt två veckor före SM ska avgöras. Faktum är att det ännu inte har kommunicerats ut till spelare och föreningar att SM inte kommer att spelas utomhus.

Även SM-veckan har nu ändrat sina uppgifter och skriver att semifinaler och finaler spelas på WAP Tornby.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk