Storspelande Windahl till semi - slog ut APT:s kungar

Franco Dal Bianco och Maxi Arce må vara APT:s kungar. Men det räckte ändå inte mot Daniel Windahl och Cristian G Gutierrez i kvartsfinalen i Monaco.

Högerhänte Dal Bianco och vänsterhänte Arce har dominerat touren med sin fina padel och toppar APT-rankingen. I går vann de med 6-0 i aavgörande set mot Cayetano Rocafort och José Carlos Gaspar och var favoriter till att ta hem hela tävlingen.

Men i kvartsfinal väntade en viss svensk med sin nya partner som han blir allt mer samspelt med.

Det blev en underbar padelmatch, en riktig fight där otroligt små marginaler avgjorde.

Första set fick Windahl och Gutierrez med sig i tiebreak efter ett minst sagt märkligt domslut som gick Sveriges väg.

Andra set tappades med 4-6 på grund av ett tidigt break.

I tredje set fortsatte kampen. Windahl och Gutierrez gick fram till 2-1 utan servegenombrott och tack vare briljant spel, inte minst av Windahl, kunde de kämpa hem ett break fram till 3-1.

I gamet efteråt exploderade Gutierrez i en volleyduell och säkrade hem 4-1.

Windahls fina spel bara fortsatte och när han med en äkta fejksmash säkrade hem 5-2 kunde inte den spanska kommentatorn hålla tillbaka ett "Enorme!".

Sista gamet blev fantastiskt. Först en mäktig smash av Windahl, sedan en brutal bajada av Gutierrez och sedan en defilering fram mot semifinalen.

Andres Britos och Pablo Barrera blir nästa utmaning för Windahl.

I semifinal väntar nu Pablo Barrera och Andres Britos som lite överraskande vann sin kvart i två raka set över Fede Quilez och Julio Julianoti.

Det blir självklart tufft, men långt ifrån omöjligt. Windahl besegrade Britos på EM och ses i dag som en minst lika bra spelare.

Semifinalen är schemalagd till 17.30 i morgon.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk