Stora skrällen i Madrid - stjärnorna utslagna direkt

Ett tag ansågs de vara världens kanske bästa par. Men nu verkar Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez vara nere i en rejäl grop. I Madrid fick de smått chockerande stryk redan i första omgången.

På ett sätt kom skrällen inte helt oväntat. För trots att Tapia och Gutierrez avancerat till andra plats på rankingen och därmed var finalseedade i Madrid, har deras svacka faktiskt pågått ett tag, även om de ändå likt utbrytarkungar fått med sig resultat.

När de gick hela vägen till final i Portugals WPT var de väldigt illa ute i nästan varenda omgång. De vann tre matcher i rad med 7-5 i avgörande och spelade bara bra i korta perioder.

I Stockholm blev det förlust i kvartsfinalen mot Bela och Coello – och även där såg framför allt Sanyo ovanligt blek ut.

I Madrid ställdes de i första omgången mot Ramiro Moyano, rankad 37, och Fransisco Gil Morales, rankad 39. Normalt ett lag som Tapia och Sanyo ska avfärda enkelt.

Efter ett helt okej första set som de tog hem med 6-3 fortsatte laget att spela temposvagt och viljelöst. Andra set förlorades med 6-2. Och när man trodde att världsstjärnorna skulle trycka på knappen i det tredje setet blev det precis tvärtom.

De kom under med 3-0 omgående med dubbla breaks emot sig.

När de lyckades breaka tillbaka till 1-3 trodde man på ett nytt utbrytningsmirakel som paret alltid är kapabelt till. Ibland får man nästan känslan av att de undermedvetet vill ställa till det för sig – bara för att det då blir mer intressant.

Men när Moyano och Gil bröt ännu en gång fram till 4-1 efter matchens längsta och bästa boll var det signifikativt för dagen. Inte blev det bättre av att Sanyo gjorde en enkel miss på den poäng som hade kunnat ge 2-4 men i stället betydde 5-1.  

Då var det som att Tapia och Sanyo plötsligt tyckte att läget var intressant igen, som ett spännande experiment. 1-5 blev 5-5 där det krävdes en räddad matchboll. 

Men det var absolut inte läge att räkna ut Moyano och Gil. De samlade nytt mod, storspelade och lyckades ännu en gång breaka fram till 6-5 och därmed ge sig chansen att för tredje gången serva hem matchen. 

Och då var det Sanyo som missade en onödig volley vid 30-30. Och det var även Sanyo som missade en till synes enkel bandeja på den första matchbollen.

Vad som ligger bakom svackan är omöjligt att svara på, men när Sanyo är inblandad ligger alltid motivationsbrist nära till hands. 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk