Stor guide inför morgondagen - tider och segerchanser

Fem svenskmatcher. Ett par realistiska vinstchanser. Padelfeber går igenom ”Super-onsdagen” match för match.

För många är onsdagen den allra roligaste när det vankas WPT i Sverige. Det är då wild card-paren spelar vilket ger en extra nerv åt inledningen av turneringen. Svenskar avlöser varandra på centercourten, vilket är en fantastisk möjlighet till erfarenhet.

När WPT avgjordes i Globen valde arrangören att satsa på helsvenska par. Nu går man ifrån det och har försett fyra svenskar med varsin spansk partner.

Här går vi igenom de fyra matcher som väntar i morgon. Och det startar med vår nya landslagsstjärna Carolina Navarro Björk.

 

✅ 10.00: 

Carolina Navarro Björk/Claudia Jensen-Marta Marrero/Delfi Brea

Ja, självklart måste vi nu efter VM räkna in "Carro" fullt ut som en av "de våra". Hon och Caudia Jensen har verkligen blandat och gett sedan de parades ihop. Ömsom vin, ömsom vatten skulle man kunna säga. 

Nu har de fått en riktigt tuff lottning. Marrero och Brea måste gälla som stora favoriter, men helt kört är det inte. Marrero har Navarro full koll på och det blir en intressant duell mellan de två argentinska forehandspelarna.

Tips: 4-6, 6-3, 3-6.

 

✅ Ca 13.00 (tredje matchen på förmiddagspasset):

Amanda Girdo/Sarah Ruiz-Alix Collombon/Jessica Castello

Franska Collombon och spanska Castello är rankade 24 respektive 23 på WPT.

Det här är ett intressant möte av flera skäl. Dels är det exakt det lag Girdo mötte i Globen, då i par med Anna Åkerberg. Alltså vet hon ganska exakt vad det är som kommer vänta henne.

Dessutom möttes Girdo och Collombon på VM. Då hade Girdo en viss Carolina Navarro vid sin sida och Collombon en betydligt svagare landsmaninna. Den matchen slutade sensationellt 6-1, 6-0.

Girdos partner Sarah Ruiz-Soto har spelat på SPT flera gånger och vi känner henne som en liten, smart och bollskicklig forehandspelare som borde passa Girdo väl. Hon är rankad 55 på WPT.

Att vinna blir naturligtvis väldigt svårt – men förhoppningsvis kan Girdo och Ruiz-Soto göra en riktigt bra match och skaka om favoriterna.

Tips: 5-7, 3-6.

 

16.00:

Albin Olsson/Martin Pineiro-Jon Sanz/Lucas Campagnolo

Martin Pineiro var länge att betrakta som en världsspelare med en ranking runt 20-30 – men han har dalat sedan dess. Nu verkar han ändå ha återfunnit lust och energi och ligger i dag 63 på WPT. Det är en spektakulär spelare med en mäktig hästspark till smash. Precis en sådan partner som Albin Olsson föredrar.

Men att de ska kunna skaka om ett så pass komplett lag som Sanz/Campagnolo är orealistiskt. Här är vi ute på gamejakt och målet är att unge Olsson ska få ut sin allra bästa padel.

Tips: 2-6, 2-6

 

✅ Direkt efter:

Baharak Soleymani/Sara Pujals-Lucia Sainz/Sofia Araujo

”Barre” och Pujals har spelat ett par SPT tillsammans. Senast i Skurup, då det blev ganska rejält med stryk i finalen mot Girdo/Wyckaert.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd. Portugisiska Araujo är rankad 19 på WPT och Sainz 8. Det är ett världspar, med andra ord. Men inte samspelt, vilket vi ändå måste lyfta till ”Barres” fördel.

Araujo smashar hårt, men spelar annars en ganska okomplicerad padel. Det troliga är dock att det blir Sainz som kommer att styra den här tillställningen.

Tips: 1-6, 2-6.

 

Direkt efter:

Daniel Windahl/José Solano-Pablo Liljo/Javi Ruiz

Högintressant match och faktiskt ett returmöte. De här lagen möttes under Premier Padel i Egypten och då vann faktiskt Windahl och Solano, vilket måste ses som en av Windahls största skalper i karriären.

Nu gäller helt andra förutsättningar. Långsam inomhusbana. Men att Windahl har bemästrat Ruiz så totalt en gång gör naturligtvis att han borde gå in till den här matchen med en riktigt go känsla i kroppen.

Rent objektivt är det här den största vinstchansen under dagen, även om det kommer att krävas en absolut maxprestation. Ruiz och Lijo är rankade 23 och 47 på WPT, men framför allt Ruiz har legat betydligt högre än så och spelade VM för Spanien så sent som ifjol. Men det här är två backhandspelare som försöker få ihop det och det har inte gått helt smärtfritt.

Vi tippar ändå en knapp förlust, men hoppas såklart på betydligt mer.

Tips: 6-4, 5-7, 3-6.

Här är hela lottningen för både dam- och herrklassen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk